|
Stanislav Chudík

SZMF Superliga U23 na východe s dvoma nováčikmi

SLO

Už v nedeľu štartuje SZMF Superliga U23 v skupine Východ. Odohrajú sa zápasy 1.-3. kola. SZMF Superliga U23 sa v tejto sezóne rozšírila na 12 tímov. Pribudli tímy Humenného a Galaktiku Košice.

V sezóne 2022/2023 sa SZFM Superliga U23 rozdelila na tri skupiny - Západ, Stred a Východ. V každej skupine sa nachádzajú štyri mužstvá. Tímy medzi sebou odohrajú po dva vzájomné zápasy. Zo skupiny postúpia do semifinále víťazi skupín a najlepší tím z druhých miest.

V minulej sezóne sa zo skupiny Východ najlepšie darilo tímu Prešova, ktorý obsadil druhé miesto a získal tak v premiérovom ročníku súťaže striebro, keď vo finále nestačil na Nitru. Prešovčania budú chcieť aj v tejto sezóne určite siahať na najvyššie priečky. Potom sú tu Košice, ktorým minulý rok ušiel boj o medaily. V základnej skupine skončili na treťom mieste tabuľky s dvanástimi bodmi. Ciele Košíc bývajú vždy vysoké, uvidíme, čo predvedú v tejto sezóne. 


Novými tímami budú rovnako ako v Niké Superlige mužstvá Humenného  a Galaktiku Košice. Pôjde vôbec o prvé zápasy týchto tímov v celonárodnej súťaži do 23 rokov. Treba poznamenať, že Humenné malo aj v seniorskej kategórii viacero mladíkov, ktorí sa ukazovali v dobrom svetle. Je tak vysoko pravdepodobné, že ich uvidíme aj v kategórii U23. Podobne je na tom aj tím Galaktiku Košice, ktorý tiež v posledných zápasoch seniorskej kategórie použili aj omladinu. Ostáva otázkou, či hráči dokážu preniesť skúsenosti zo seniorskej kategórie aj do kategórie do 23 rokov. Na to dostane odpoveď už túto nedeľu. 


V nedeľu sa odohrajú zápasy prvého, druhého aj tretieho kola. Na tímy tak čaká porcia troch zápasov, ktoré ukážu, s kým treba počítať do bojov o postup do play-off. Stretnutia SZMF Superligy U23 sa odohrajú v krytej PKO Aréne vo Vranove nad Topľou. 

Zápasy LIVE

Všetky merania síl v SZMF Superlige U23 si budete môcť pozrieť aj LIVE prostredníctvom živého vysielania na našom YouTube kanáli SZMF malý futbal.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov