|
Juraj Šupák

Manažér tímu Trnavy Stanislav Chudík: Splnil sa nám sen

SLO

Trnava to dokázala. V štvrtej sezóne zaknihoval svoj prvý titul v Niké Superlige. Vo finále porazila Martin 2:1. Po úspešnej sezóne sme sa zhovárali s manažérom trnavského výberu Stanislavom Chudíkom.

Ako si videl cestu svojho tímu základnou časťou?
Cesta základnou častou bolo podľa mňa celkom suveréna. Dôležité bolo, že sme zachytili úvod súťaže víťazstvom nad Nitrou. Potom síce prišlo zaváhanie s Trenčínom. V tom zápase sme síce neboli vôbec slabší, ale spravili sme hlúpe chyby. Potom však prišli dva skvelo zvládnuté zápasy s Bratislavou a Piešťanmi, kde sme ukázali našu pravú tvár. V troch zo štyroch zápasov sme udržali čisté konto. Vedel som, že sme na dobrej ceste.

Ktorý súper bol v skupine najkvalitnejší, resp. s kým ste odohrali najťažší zápas?
Myslím, že herne sme hrali najslabšie s Trenčínom, ale to sa môže stať každému. Inak sme dominovali v každom zápase. Každý súper mal kvalitu, ale myslím, že my sme až na jednu výnimku zvládli všetko s prehľadom. 


Na ktorých hráčoch si počas sezóny najmä staval?
Povedal by som, že dôležitý krok som spravil ešte pred minulou sezónou, keď som na lavičku zavolal Jozefa Kozáka, s ktorým sme si dali jasný cieľ. Vedeli sme, že spraviť titul je reálne. Vytvorili sme kostru mužstva. Už minulá sezóna mohla byť majstrovská, v semifinále sme však nešťastne prehrali. Získali sme však bronz, čo bol náš najlepší výsledok doposiaľ. Pridal sa k nám aj Filip Deket, ktorému zranenie zabránilo hrať. Jeho skúsenosti z malého futbalu boli tiež veľmi dôležité. Túto sezónu sme už vedeli ako na to. Máme asi 15 hráčov, ktorí sú všetci dôležití. Všetci hráči, ktorí túto sezónu nastúpili, boli rovnako dôležití pre naplnenie cieľu. Stavali sme na overenej kvalite. Dzíbela, Kollár, Brestovanský, Bombicz či Juhás. Pre mňa bol dôležitý každý hráč. Každý pridal ruku k dielu. Ja každému ďakujem.

Ako pomohol kanonier Bombicz a jeho góly na ceste do finále?
Pamätám si, ako by to bolo teraz, keď sa Adam prvýkrát ukázal na TOP lige. Hneď som vedel, že to je hráč, ktorý bude rozdielový. Adam bol nesmierne dôležitý. Jeho prínos je nielen gólový, ale veľmi pomohol aj pri štandatkách. Nemôžem zabúdať na jeho prínos pre kabínu. Adam je líder. Adam za dve sezóny nevynechal jediný zápas. On je pre malý futbal veľmi zapálený. Neraz sa mi ozve a dokážeme spolu hovoriť o malom futbale hodiny. Bomba je rozdielový hráč, ktorý nás potiahol, keď sme to potrebovali. Vážim si ho ako hráča aj ako človeka. Verím, že si splní svoj sen, jeden si už splnil. Verím, že sa dostane aj do nominácie na blížiace sa EURO. Zaslúži si to.


Získali ste v podobe Orichela konečne brankárku jednotku?
Našli sme dvoch skvelých brankárov Orichela a Krištofa. Sme aj na tomto poste silní. Obaja majú kvalitu. Krištof je ešte mladý a môže pomôcť aj pri U23. Orichel sa chytil šance, keď sme nemali brankára a presvedčil, že je skvelý brankár. V piatich zápasoch dostal len tri góly. Je paradox, že Orichel v Niké TOP lige hráva v poli. Tam si vycvičí svoju techniku v hre nohou. Cez víkend chytá veľký futbal. Maco, ako ho všetci voláme, je skvelý brankár. Je dobré, že máme dvoch dobrých brankárov.

Získal Dušan Dzíbela zaslúžene cenu pre najlepšieho hráča súťaže?
Dušan je v mužstve štvrtú sezónu. Od začiatku je to líder mužstva, ktorý nechá na ihrisku všetko. Dušan je hráč, na ktorého sa môžeme vždy spoľahnúť. Na začiatku tejto sezóny mi povedal taký jeden jeho cieľ. Ja verím, že sa mu ho podarí naplniť. Zatiaľ má k tomu namierené. Keď sa mám pristaviť pri jeho výkonoch, tie boli vždy dobré, ale túto sezónu bol Dušan podľa môjho názoru absolútne suverénny. Ja ani neviem, či vôbec prehral nejaký osobný súboj v obrane. Dušan maká denno-denne, aby si splnil svoje ciele a ja mu prajem, aby mu všetko vyšlo, ako si želá. Túto sezónu cenu pre najlepšieho hráča vyhral absolútne zaslúžene.

Kedy sa podľa teba lámal finálový zápas?
Finále bolo náročné. Vedeli sme, čo máme hrať a tiež sme vedeli, čo bude hrať Martin. Bolo dôležité, že sme Martin nepúšťali do príležitostí. Obrana hrala bezchybne a vedel som, že je len otázka času, kedy dáme prvý gól. Ten padol síce až v druhom polčase, ale práve tento moment by som označil za zlomový. Keď sme pridali aj druhý gól, vedel som, že máme takú kvalitu, že ten zápas už nepustíme.


Ako sa ti páčil finálový večer?
Finálový večer bol podľa môjho názoru skvelý. Splnil sa nám sen. Hrali sme doma, pred skvelou kulisou, vyhrali sme prvý titul v Niké Superlige. Tomu večeru nič nechýbalo. Potvrdili sme, že Trnava žije futbalom, aj tým malým. Ja ďakujem každému, kto priložil ruku k tomu, aby ten večer prebehol tak ako prebehol. Myslím, že sme spravili malému futbalu skvelú reklamu.


Ako si tím užil oslavy?
Oslavy začali už na ihrisku s fanúšikmi. To bolo nádherné, keď sme si všetci spolu zakričali a oslávili to naplno. Potom sme sa presunuli do jedného podniku a tam pokračovali, kto ako mohol. Zabavili sme sa, niečo sme popili, len škoda, že sa nemohol zúčastniť každý. Myslím, že po sezóne sa ešte raz všetci stretneme a oslávime to ešte raz.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov