|
Stanislav Chudík

Do finále Prešov a Nitra, o bronz Bratislava vyzve Zvolen

SLO

Základná časť prvého ročníka SZMF Superligy U23 je úspešne ukončená. V sobotu sa odohrali odvetné zápasy a po nich je jasné, kto bude bojovať ďalej a pre koho je sezóna ukončená.

Nitra odsunula Bratislavu z postu lídra a zabojuje o titul

Sobotné doobedie vyšlo hráčom Nitry na výbornú. V úvodnom dueli sa hráči spod Zobora stretli s Trnavou a tú teda vôbec nešetrili. Prehru z prvého vzájomného duelu im vrátili aj s úrokmi. Nitra herne dominovala a na bránu Trnavy sa valil útok za útokom. Príležitosti Trnavy prichádzali len sporadicky. Konečný výsledok 7:1 hovorí za všetko. V ďalšom zápase čakali na Nitru Piešťany. Nitrania potvrdili, že prišli na odvety dobre pripravení a zvíťazili pohodlne 3:0.


Bratislava  mala pred odvetami najlepšiu pozíciu smerom k postupu do finále. Dobrým výsledkom to potvrdili aj v prvom zápase, keď dokázali poraziť Piešťany 3:0. Nasledovalo derby medzi Trnavou a Bratislavou. To zvládli lepšie hráči z "malého Ríma", a odplatili tak prehru z prvého vzájomného zápasu. Trnava vyhrala 4:2 a pripísala si tri . Nasledoval duel o všetko medzi Bratislavou a Nitrou. Víťaz tohto duelu mal istotu postupu do finále. Zápas vyhrala Nitra, ktorá porazila Bratislavu pohodlne 3:0 a potvrdila tak dobrú formu. Bratislava tak bolo odsunutá na druhú priečku na západe.


V súbežne hrajúcom zápase medzi Trnavou a Piešťanmi, ktorý už nemal vplyv na prvé dve priečky, sa radovali hráči Trnavy, ktorí v krajskom derby porazili Piešťany 4:0.

Na západe teda skončila prvá Nitra so 16 bodmi, druhé miesto obsadili hráči Bratislavy, ktorí získali 15 bodov. Tretia skončila Trnava, štvrté Piešťany a na poslednom mieste sa umiestnil výber Trenčína.


Pred dnešnými zápasmi bol v pozícii lídra východu Zvolen, hneď v závese bol Prešov a práve tieto dva celky sa stretli na úvod hracieho dňa. Prešov deklaroval aj pred sezónu tie najvyššie ciele a to chceli dnes potvrdiť. To sa im aj podarilo, keď v boji o prvú priečku porazil Zvolen rozdielom triedy 3:0. Následne na Prešov čakal súper z Martina. Tu sa prejavila totálna herná dominancia Koňarov. Výsledok 9:1 hovorí za všetko. Ďalej Prešov čakal derby zápas s Košicami a aj tam pokračovala ich herná prevaha, ktorá sa podpísala aj na výsledku. Prešov sfúkol Vraňare 7:0 a kráčal v ústrety postupu do finále. Na záver ich čakala Banská Bystrica. Prešov zvládol aj tento zápas, keď vyhral tesne 3:2 a pripísal si štvrtú výhru a potvrdil tak postup do finále.


Zvolenčania po prehre s Prešovom nebodovali naplno ani s Banskou Bystricou. Zápas skončil zmierlivou remízou 2:2. Následne však Zvolenčania už vyhrali, keď dokázali poraziť trápiaci sa Martin 4:2. Tento výsledok im zabezpečil postup do boja o bronz. Zvolenčania už pred sezónou tvrdili, že chcú v novej súťaži dosiahnuť dobrý výsledok. Postupom tento cieľ tak úspešne naplnili. Otázkou už len zostáva, či získajú bronz, alebo nie.


Prešov zaslúžene ovládol východnú skupinu a postúpil do boja o titul. Zvolen vyťažil z úspešného prvého hracieho dňa. Tretia miesto sa ušlo Košiciam. Štvrtá skončila Banská Bystrica a na poslednom miesto bez zisku bodu Martin.

Finálovú dvojičku teda vytvorili Nitra a Prešov. V zápase o tretie miesto sa stretne Bratislava a Zvolen.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov