|
Filip Myslík

Rozhovory pred 2. kolom Niké Superligy - Východ

SLO

Niké Superliga sa presunie na východ, centrom diania bude Ružomberok. Štyri mužstvá z východnej skupiny v nedeľu odohrajú zápasy druhého kola. Ešte predtým sme vyspovedali manažérov.

Manažér Zvolena Ján Račko: Musíme dodržať hernú disciplínu

Zvolen na úvod ovládol prvé derby v Niké Superlige rozdielom triedy. Ako sa vám páčil výkon vášho tímu a ako spätne hodnotíte prvý zápas?
Myslím si, že derby zápas sa vyznačoval množstvom nevyužitých šancí na oboch stranách. Samozrejme ho ovplyvnil rýchly gól, ktorý sme dali, a tiež to, že do zápasu nastúpilo množstvo nováčikov na oboch stranách, ktorí sa ešte len učia hrať malý futbal. V zápase nás veľmi podržal najmä brankár Höger. Myslím si, že čas Banskej Bystrice ešte príde, majú v kádri množstvo kvalitných hráčov. Našou snahou do budúcna bude ešte viac zlepšiť herný prejav.

V druhom kole Vás čaká skúsenejší Prešov. V čom bude zápas iný?
Prešov je mužstvo s prepracovaným herným systémom, v ktorom sa individuality vedia prispôsobiť potrebám tímu.

S Prešovom ste odohrali v Niké Superlige štyri vzájomné zápasy. Všetky ste prehrali. Budete prvýkrát bodovať?
Uspieť s ním znamená spraviť menej chýb a využiť šance. Vyžaduje si to z našej strany dodržať hernú disciplínu.


Manažér Prešova Ondrej Kačmár: Som rád, že sa liga rozšírila

Prešov vstupuje do novej sezóny Niké Superligy. S akými ambíciami?
Keďže sme sa v každej sezóne dostali až do finále, tak nemôžme mať iné ambície ani v tejto sezóne. Samozrejme treba rešpektovať silu súperov a ísť od zápasu k zápasu.

Sledovali ste zápasy rivalov v prvom kole? Kto na vás urobil najväčší dojem a koho považujete za najväčšieho favorita skupiny?
Sledoval som, bohužiaľ len prostredníctvom internetu, čo je trocha skreslené, takže až vzájomné zápasy ukážu silu súperov. V každom prípade som veľmi rád, že sa Niké Superliga rozšírila o nové tímy. Už teraz niekoho favorizovať nie je môj štýl, ja len verím, že budeme v každom zápase v dobrej forme a že sa nám budú vyhýbať zranenia.

V prvom zápase si zmeriate sily s obľúbeným súperom. Zvolenu ste čelili štyrikrát a vždy ste ho dokázali zdolať. Idete si po tri body?
Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, ale nesmieme nič podceniť. Pokiaľ viem, tak v kádri Zvolena nastali určité zmeny, prišli noví mladí hráči, čo je dobré do budúcnosti. Až vzájomný zápas ukáže, kto bude na konci šťastnejší.

Udiali sa vo Vašom mužstve nejaké zmeny v porovnaní s minulou sezónou?
Veľké zmeny neplánujeme, v predchádzajúcej sezóne sme dali šancu zopár mladým hráčom a tí nás nesklamali. Za seba môžem povedať, že budem šťastný, ak sa nám podarí aj túto sezónu vytiahnuť nejaký mladý talent.


Manažér Banskej Bystrice Marian Sanitra: Očakávam vyrovnaný zápas

Bystrica v debutovom stretnutí v Niké Superlige podľahla v derby Zvolenu 0:3. Ako hodnotíš prvý výkon svojich zverencov?
Výkon hodnotím kladne aj napriek tomu, že sa nám nepodarilo bodovať. Nevyhli sme sa chybám, po ktorých sme inkasovali góly, avšak vypracovali sme si gólové príležitosti a väčšinu zápasu sme mali hernú prevahu.

Aké vidíš pozitíva a negatíva v hre Banskej Bystrice?
Ako pozitívum vnímam aktívnu hru v útočnej fáze hry mužstva. Negatívom je efektivita zakončenia, a tiež dôraz pri bránení na vlastnej polovici ihriska.

V druhom kole súboj nováčikov. Martin dokázal na úvod obrať ambiciózne Košice o bod. Čo očakávaš od zápasu?
Mužstvo z Martina získalo veľmi cenný bod, v nedeľu to však bude nový zápas. Pokiaľ sa nám podarí premieňať vytvorené šance a v obrannej fáze budeme dôslední, môžeme očakávať vyrovnaný zápas.


Manažér Martina Juraj Valášek: Budeme sa zlepšovať

Martin získal v debutovom zápase proti favoritovi bod. Panovala spokojnosť s výsledkom a výkonom mužstva?
Pred zápasom by sme boli s bodom spokojní a myslím si, že aj po ňom sme za tento bod radi. Samozrejme najradšej by sme boli za všetky tri, ale tak ako my, tak aj Košice mali svoje príležitosti na strelenie rozhodujúceho gólu a preto si myslím, že sa v tomto zápase delili zaslúžene. Obidva tímy podržali svojimi fantastickými zákrokmi aj brankári. Z našej strany to bol historicky prvý zápas v tejto súťaži a s celkovým výkonom mužstva sme boli spokojní.

Môžeme od Martina s pribúdajúcim časom očakávať lepšie a lepšie výkony?
Tak ako to bolo po zápase spomenuté v kabíne "ešte sa zapracuje chémia a bude to na jedničku". Verím, že bude každý ďalší zápas z našej strany lepší. Budeme si na ihrisku viac rozumieť, vedieť jeden o druhom, prípadne zlepšíme zahrávanie štandardných situácií aj keď paradoxne po jednej z nich sme dokázali vsietiť náš prvý gól v súťaži. A v neposlednom rade zdokonalíme aj efektivitu zakončovania, nakoľko v zápase proti Košiciam sme mohli pridať o ten jeden-dva góly navyše.

Banská Bystrica na úvod prehrala derby. Čo od nich očakávate v súboji nováčikov?
Banská Bystrica bude určite chcieť získať to, čo so Zvolenom stratila a hlavne bude hladná po góloch nakoľko na svoj úvodný stále čaká. Tentokrát si netrúfam predvídať aký bude mať tento zápas priebeh, avšak Bystrica sa na nás určite dobre pripraví a bude čakať na svoje príležitosti. Tak ako oni, rovnako aj my čakáme na svoje premiérové víťazstvo a rozhodnúť môže aj tá najmenšia chyba a preto musíme zostať 100% koncentrovaní počas celého zápasu.



submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov