|
Stanislav Chudík

Bratislava majstrom, z bronzu sa teší Nitra

SLO

Vo štvrtok vyvrcholil ročník Niké Superligy 2023/2024. Na bratislavských Pasienkoch sme boli svedkami zápasu o bronz medzi Nitrou a Trenčínom a taktiež finálového zápasu medzi Bratislavou a Prešovom.

Bronz putuje pod Zobor

Zápas sa v úvode vyvíjal pomerne vyrovnane. Tak ako to v dôležitých zápas býva, tak aj tu hrali oba tímy hlavne zodpovedne v defenzíve. Na úvodný gól sme si museli počkať do 19. minúty. Ten padol po vhadzovaní Nitry na útočnej polovici, keď skóre otvoril Turan. Už o minútu na to zvyšoval nitrianske vedenie Pajer. V 22. minúte sa však Trenčania vrátili do zápasu, keď znižoval Lukáč. Keď to už vyzeralo, že na prestávku pôjdeme za stavu 2:1 pre Nitru, tak sa z poslednej akcie prvého polčasu gólovo presadil Kružlík, ktorý tak prinavrátil Nitre dvojgólové vedenie. Cez polčasovú prestávku tak boli spokojnejší Nitrania, ktorí viedli 3:1. Hráči spod Zobora výborne vstúpili druhého dejstva, keď už v 26. minúte znovu po vhadzovaní navyšoval na rozdiel troch gólov Török. Nitra po tomto góle kontrolovalo hru a Trenčanov napúšťala do vyložených príležitostí. Naopak v 34. minúte pridali piaty gól, keď sa presadil po druhýkrát v stretnutí Kružlík. Na tento gól zareagoval Trenčín znížením v 36. minúte, keď na 2:5 upravil Lukáč. Nitra však vzápätí pridala ďalší gól, keď sa do streleckej listiny zapísal aj Porubský. Ďalší gól videli diváci v 43. minúte a presadil sa Trenčín. Na 3:6 znižoval Rožník. Nitra však vzápätí znovu udrela. Siedmy gól pridal Penzeš. Konečnú podobu výsledku dala 48. minúta, keď na 4:7 znížil Pagáč. Týmto výsledkom sa tak skončil zápas o tretie miesto a po záverečnom hvizde sa tak z víťazstva ale aj zisku bronzu radovali hráči Nitry.


Nitra - Trenčín 7:4 (3:1)
Góly:
19. Turan, 20. Pajer, 25., 34. Kružlík, 26. Török, 37. Porubský, 44. Penzeš - 22., 36. Lukáč, 43. Rožník, 48. Pagáč 

Bratislava po prvýkrát majstrom

Úvod finále medzi Bratislavou a Prešovom boli aktívnejší hráči z východného Slovenska. Bratislava však držala bezgólový stav aj vďaka dobre chytajúcemu brankárovi. Za väčšiu aktivitu bol Prešov odmenený otváracím gólom, o ktorý sa postaral v 12. minúte Hudák. Bratislavčania však dokázali rýchlo vyrovnať, keď sa v 14. minúte loptu do sita poslal Haladej. Po tomto góle sa hra vyrovnala a oba tímy sa snažili zvrátiť výsledok na svoju stranu. Ďalší gól padol v poslednej minúte prvého polčasu, keď z dorážky upratal loptu do brány Prešovčan Vantruba a východniari znovu viedli. Po prvom polčase tak svietil na svetelnej tabuli výsledok 2:1 pre Prešov.


V druhom dejstve sa hral aktívny a atraktívny malý futbal so šancami na oboch stranách, no výsledok bol stále 2:1 pre Prešov. Gólu sa diváci dočkali až v 41. minúte, keď Paštrnák strelou k tyči vyrovnal na 2:2. O štyri minúty padol aj ďalší gól a znovu sa tešili hráči z hlavného mesta. Na zadnej žrdi sa presadil Nestorik, ktorý využil nezištnú nahrávka od Haladeja. Stav bol zrazu otočený v prospech Bratislavy, ktorá tak štyri minúty pred koncom viedla 3:2. V závere zápasu sa Prešov snažil na Bratislavu zatlačiť v snahe vyrovnať, no obrana Bratislavy už odolala a tak sa po záverečnom hvizde rozpútali oslavy hráčov z Bratislavy, ktorí sa dočkali prvého triumfu v Niké Superlige. Naopak Prešov smútil, keď na zisk titulu nevyužili ani svoju štvrtú finálovú účasť.


Prešov - Bratislava 2:3 (2:1)
Góly:
12. Hudák 25. Vantruba - 14. Haldej, 41. Paštrnák, 46. Nestorik

Poradie najlepších tímov

1. Bratislava
2. Prešov
3. Nitra

Ocenení hráči:

Najlepší brankár: Milan ValašIk (Bratislava)
Najlepší strelec: Patrik Sabo (Senec) - 9 gólov
Najlepší hráč: Rudolf Beliš (Prešov)


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov