|
Stanislav Chudík

Vo štvrtok spoznáme nového majstra Niké Superligy

SLO

Už vo štvrtok večer sú na programe záverečné dva zápasy sezóny Niké Superligy. Pôjde o tie najdôležitejšie zápasy, keďže sa odohrá zápas o tretie miesto a finále.

V zápase o bronz duel Trenčína a Nitry

V zápase o tretie miesto sa stretnú neúspešní semifinalisti. Trenčín v semifinále vypadol po dramatickom priebehu zápasu, keď Trenčania ešte minútu pred koncom riadnej hracej doby viedli o dva góly. Potom však Bratislava v mohutnom finiši dokázal dorovnať a tak o finalistovi rozhodli až pokutové kopy. V nich boli úspešnejší hráči z hlavného mesta. Naopak Nitra v semifinále nestačila na Prešov, keď prehrala 4:2. Trenčín sa predstaví v zápase o bronz po dvoch rokoch. Naposledy si o bronz zahrali v roku 2022, keď hrali s Košicami. Bronz vtedy však nezískali, keď prehrali tesne 3:4. Trenčania doposiaľ cenný kov v súťaži nezískali. Nitra o bronz ešte nebojovala. Mužstvo spod Zobora sa však v roku 2021 stalo majstrom Niké Superligy, čo je ich najväčší úspech v histórii súťaže. Trenčín a Nitra sa doposiaľ stretli len v jednom vzájomnom zápase. Víťazstvo vtedy zaznamenali hráči spod hradu Matúša Čáka, keď vyhrali 3:1. V zápase o bronz si budú chcieť oba tímy napraviť chuť po nevydarenom semifinále a ukončiť sezónu víťazstvom. Na strane Trenčína by sa mali predstaviť aj reprezentační hráči ako Repa, Ďuráči, Malovec či brankár Kopčan. V drese Nitry by sme mali vidieť Michala Kružlíka, ktorý si odbil reprezentačný debut na nedávnych EMF Nations Games v Galante, kde sa aj gólovo presadil. To, komu sa podarí získať bronz, sa dozvieme vo štvrtok večer na bratislavských Pasienkoch. Výkop zápasu o 3. miesto je o 19:15. 

Stane sa majstrom Prešov alebo Bratislava? 

Vo veľkom finále Niké Superligy sa tento rok stretne Prešov a Bratislava. Pre Prešov ide o štvrtú účasť  vo finálovom zápase. Ani raz však Prešov k titulu nedošiel. Dvakrát nestačili na Košice a raz na Nitru. Bratislava si vo finále zahrala raz a to v minulej sezóne, keď v napínavom finále prehrali až na pokutové kopy s Humenným. Bratislava a Prešov sa doposiaľ v histórii Niké Superligy stretli v dvoch vzájomných zápasoch. V tom prvom sa zrodilo víťazstvo Prešova v pomere 2:1 a v tom poslednom sa stretli v minulej sezóne v semifinále. Vtedy sa zápas v riadnej hracej dobe skončil remízou 5:5 a po pokutových kopoch sa z postupu tešila Bratislava. Finále bude zaujímavé aj v tom, že by na oboch stranách mali nastúpiť viacerí reprezentanti. Na strane Bratislavy sú to Hudec, Nestorík či Jurkemik a na strane Prešova brankár Kapraľ a hráči Mikluš a Beliš. Je isté, že majstrom bude tím, ktorý sa doposiaľ z titulu netešil. Bratislava v roku 2019 získala bronz a minulý rok striebro. Prešovčania majú na svojom konte tri strieborné a jednu bronzovú medailu. Finálový zápas sa odohrá na bratislavských Pasienkoch vo štvrtok večer a výkop je o 20:40. 


Zápasy LIVE

Skvelou správnou pre všetkých fanúšikov, ktorí si nebudú môcť prísť pozrieť finále osobne je to, že zápasy odvysiela v priamych prenosoch RTVS ŠPORT a taktiež Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov