|
Stanislav Chudík

Prešov a Nitra sa stali prvými semifinalistami

SLO

V stredu večer sa v Martine odohrali úvodné dva štvrťfinálové zápasy Niké Superligy. V tom prvom sa predstavil tím domáceho Martina proti Prešovu. V druhom zápase sa stretol aktuálny majster z Humenného s tímom Nitry.

Prešov po dobrom výkone do semifinále

Prešovčania mali lepší vstup do zápasu s Martinom, keď už v 5. minúte využili zaváhanie domácej obrany a skóre otvoril Švec. Už o necelé dve minúty však Martinčania vyrovnali, keď sa z rýchleho protiútoku presadil Rác. V 10. minúte viedli však znovu Prešovčania, keď sa pätou presadil Beliš a poslal svoj tím znovu do vedenia. V 12. minúte sa znovu presadil Beliš a znovu pätou. Navyšoval na 3:1 pre Prešov. Ďalší gól padol ešte v prvom polčase a postaral sa oň domáci hráč Lukáš Janič, ktorý z priameho kopu nekompromisne zavesil pod brvno a znížil na polčasových 2:3 z pohľadu Martina. Druhý polčas sa začal miernou aktivitou Prešova, potom však začali mať väčšiu iniciatívu na ihrisku domáci Martinčania. V 37. minúte však urobili chybu, keď loptu zachytil Švec, ktorý si všimol vybehnutie brankára Martina a poslal loptu z vyše polovice ihriska do brány a Prešov viedol znovu o dva góly. V 40. minúte bolo už 5:2 pre Prešovčanov, keď bol na konci peknej akcie Sabolčík. V 43. minúte urobili Martinčania chybu na polovici Prešova, loptu zachytil Mikluš a ten lobom poslal loptu do brány a zvyšoval už na 6:2. V 47. minúte sa dočkali ešte jedného gólu aj Martinčania, keď sa peknou strelou presadil Rác. Ten však len upravil skóre na konečných 3:6 z pohľadu Martinčanov. Z postupu do semifinále sa tak po záverečnom hvizde tešili Prešovčania. 


Martin - Prešov 3:6 (2:3)
Góly:
7., 48. Rác, 25. Janič - 5., 37. Švec, 10., 11. Beliš, 40. Sabolčík, 43. Mikluš

Manažér tímu Martina Dušan Štrbák: V zápase sme sa porazili sami, keď sme spravili veľa hrubých individuálnych chýb. Vždy sme boli známi tým, že si vieme dobre organizovať obranu, no dnes som však hráčov nespoznával. Treba však aj uznať kvalitu Prešova. 


Hráč Prešova Mário Švec: Som veľmi spokojný ako s mojim výkonom, keď sa mi podarilo pri debute streliť dva góly, tak aj s výkonom spoluhráčov. Sme veľmi radi, že sme postúpili a ideme ďalej. Naša ambícia je ísť až do finále. 

Nitra vyradila majstra a zahrá si semifinále

Úvod zápasu medzi Humenným a Nitrou priniesol vyrovnanú partiu. Oba tímy sa snažili hrať zodpovedne v obrane, aby neinkasovali prvý gól. Prvú väčšiu šancu sme videli v 12. minúte a malo ju Humenné. S hlavičkou Skvašíka si brankár Nitry Lacina však poradil. Na strane Nitry mal prvú väčšiu šancu Homola, aj brankár Humenného Dráb predviedol dobrý zákrok. Prvý polčas žiaden gól nepriniesol a tak sa šlo na prestávku za stavu 0:0. Druhý polčas však začal ihneď gólovo a radovali sa Nitrania. Skóre otvoril po nezištnej prihrávke Porubský. Prakticky okamžite mohlo byť vyrovnané, strela Černáka však v bráne neskončila aj vďaka skvelému Lacinovi v bráne Nitry. Ďalší gól padol v 36. minúte a opäť sa presadili Nitrania. Na 2:0 zvyšoval po peknej prihrávke Kružlík. V 41. minúte bolo vedenie hráčov spod Zobora už trojgólové. Na konci rýchleho brejku bol Fehervári. Nitra v druhom dejstve dobre kontrolovala útoky Humenného a bránila postupový výsledok. Ďalší gól v zápase už nepadol a tak sa po výhre 3:0 z postupu do semifinále tešili Nitrania. 


Humenné - Nitra 0:3 (0:0)
Góly:
26. Porubský, 36. Kružlík, 41. Fehervári

Kapitán Humenného Vladimír Vorońák: Rozhodol prvý gól a potom ten druhý gól, ktorému sme isto mohli zabrániť. Dnes akoby sme to neboli my. Mali sme viaceré vyložené šance, ktoré sme nedali, ale súper dal do toho asi viac srdca. Dnes sa nám strelecky nedarilo a súper využil brejky. 


Kapitán Nitry Michal Kružlík: Išli sme sem s tým, že chceme prekvapiť Humenné. Nechceli sme dať predať kožu lacno. Šťastie nám možno prialo trochu viac, ale ideme ďalej a tešíme sa z toho. Nemyslím si, že by nás podcenili. Tu už má každý kvalitu. Rozhodla určite efektivita a skvelý výkon nášho brankára. Dali sme do toho srdce a to sa ukázalo. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov