|
Stanislav Chudík

Bratislava s piatym víťazstvom v rade, Senec sa dočkal prvej výhry

SLO

V utorok večer sa odohralo piate kolo Niké Superligy v skupine Západ. V prvom zápase sa stretla Trnava s Bratislavou. V tom druhom proti sebe nastúpili Trenčín a Senec. Zápasy priniesli gólové hody, keď v dvoch zápasoch padlo spolu až 23 gólov.

Bratislava ovládla derby s Trnavou

Zápas sa začal v dobrom tempe. Prvé šance na gól mala Trnava, tie však nevyužila. Naopak, z prvej strely na trnavskú bránu išla Bratislava do vedenia, keď sa v 5. minúte presadil Dolník. Už o štyri minúty bolo 2:0 pre Bratislavu zásluhou Martin Jurkemika. V 10. minúte vrátil Trnavu do zápasu Krcho, keď znížil. Už o minútu bolo vedenie Bratislavy však opäť dvojgólové, keď sa tentokrát presadil Hudec. Po tomto góle však prišla výborná fázy hry pre Trnavu. V rozpätí šiestich minút sa hráči presadili trikrát. Postupne sa o góly pričinili Tomáš Sedlák, Krcho a opäť Tomáš Sedlák. Trnavčania tak viedli v v 18. minúte 4:3. V posledných piatich minútach prvého dejstva gól nepadol a na prestávku sa išlo za stavu 4:3 pre Trnavčanov. V druhom polčase sa v prvých piatich minútach hralo opatrnejšie a gól nepadol. Potom však predviedla Bratislava v rozmedzí 31. a 37. minúty rozhodujúcu fázu zápasu. V priebehu šiestich minút sa postupne presadili Javnický, dvakrát Böhmer a Krčmárik. Bratislava týmito gólmi zvrátila výsledok vo svoj prospech, keď otočila na priebežných 7:4. V predposlednej minúte, keď už Trnava hrala power-play, sa presadil ešte Dolník, ktorý tak podčiarkol víťazstvo Bratislavy. V poslednej minúte už len kozmeticky upravil výsledok svojim tretím gólom Tomáš Sedlák. Bratislava tak zdolala Trnavu aj druhýkrát v sezóne, keď vyhrala 8:5. 


Trnava - Bratislava 5:8 (4:3)
Góly:
10., 15. Krcho, 12., 18., 51. T. Sedlák - 5., 49. Dolník, 9. Jurkemik, 11. Hudec, 31. Javnický, 32., 33. Böhmer, 37. Krčmárik

Hráč Trnavy Tomáš Sedlák: Bola to premiéra, ktorú na prvýkrát hodnotím celkom dobre. Čo sa týka zápasu, tak prvý polčas bol celkom v poriadku. V druhom polčase sme však nedokázali zachytávať finálne prihrávky a to rozhodlo. 

Hráč Bratislavy Michal Javnický: V prvom polčase to bolo veľmi vyrovnané. Kým Trnava vládala, tak sme mali miestami aj problémy. V druhom polčase sme sa však ukľudnili a naša hra sa zlepšila. 

Senec sa dočkal v piatom zápase

Senec vstúpil do zápasu s Trenčínom lepšie. V 9. minúte otvoril gólový účet zápasu Kaňuk. Potom sa však Trenčín vrhol viac do útoku, v snahe vyrovnať a to sa im aj podarilo. V 15. minúte sa skrytou strelou zapísal do streleckej listiny Repa a bolo 1:1. V 21. minúte dokázal Trenčín otočiť vo svoj prospech. Z dorášky sa presadil Havier. Trenčín tak viedol 2:1 a týmto výsledkom sa aj skončilo úvodné dejstvo. Senec mal raketový vstup do druhého polčasu. V úvodných dvoch minútach vypálil dvakrát Sabo a boli z toho dva góly v trenčianskej bráne. Aj na tie góly však dokázali hráči Trenčína reagovať. O vyrovnanie sa v 31. minúte postaral Suchánek. Senec na vyrovnanie však zareagoval prakticky okamžite. V 32. minúte strhol vedenie na stranu Senčanov Čambal, na ktorého nadviazal Sabo, ktorý výstavným gólom cez celé ihrisko zavŕšil hattrick a poslal Senec do vedenia 5:3. V 37. minúte však Trenčín znížil zásluhou Habšuda na rozdiel jediného gólu. Senec však už o tri minúty pridal upokojujúci gól po šikovne zahranej štandardnej situácii, ktorú zakončil Olšinský. Desať minút pred koncom zápasu tak Senčania viedli 6:4. V poslednej desaťminútovke si svoj náskok už ustrážili a tak sa po záverečnom hvizde tešili z výhry 6:4. 


Trenčín - Senec 4:6 (2:1)
Góly:
15. Repa, 21. Havier, 31. Suchánek, 37. Habšuda - 10. Kaňuk, 26., 27., 34. P. Sabo, 32. M. Čambal, 40. Olšinský

Hráč Trenčína Martin Suchánek: Určite to nie je výsledok, aký sme chceli. Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať, ale to sa nám nepodarilo. Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať a tak pôjdeme aj do toho posledného s Bratislavou. Verím, že sa nám to podarí. 

Hráč Senca Patrik Sabo: Konečne sme vyhrali. Museli sme aj my už konečne niečo ukázať. Dali sme do toho srdce a hrali sme s nasadením. Do posledného zápasu pôjdeme víťazne naladení a určite sa pokúsime vyhrať. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov