|
Stanislav Chudík

Bratislava vyhrala štvrtý zápas v rade. Trnava a Trenčín aj po druhýkrát nerozhodne

SLO

Niké Superliga sa po zimnej prestávke znovu rozbehla. Odštartovala zápasmi štvrtého kola v skupine Západ. V prvom zápase medzi Sencom a Bratislavou sa fanúšikovia dočkali obratu v skóre a taktiež až dvanástich gólov. V druhom stretnutí medzi Trenčínom a Trnavou to bolo zase na góly pomerne chudobné. Konečnú podobu výsledku dala predposledná minúta.

Zápas medzi Sencom a Bratislavou sa začal od úvode aktívne. Najmä hráči Bratislavy boli hladní po góle. Senec hrozil skôr z protiútokov. Prvý gólový moment zápasu prišiel v 10. minúte, keď sa o otvorenie skóre postaral Bratislavčan Lipa. Senec sa však z inkasovaného gólu rýchlo otriasol a už o dve minúty bolo vyrovnané, keď sa strelecky presadil Sabo. Po góle opäť prebrala iniciatívu Bratislava. Gól však padol na druhej strane. V 19. minúte otočil misky váh na stranu Senca Čambal. Po tomto góle sa vrhla do útoku opäť Bratislava, do polčasovej prestávky však ďalší gól už nepadol. Senec tak viedol 2:1.


Do druhého dejstva lepšie vstúpili Senčania, ktorí zásluhou Olšinského v 29. minúte odskočili Bratislave na dva góly. Po tomto inkasovanom góle sa však Bratislava naštartovala. V priebehu 33. a 43. minúty sa Bratislava postarala o dokonalý obrat zápasu. V priebehu desiatich minút zaťažila konto Senca až šiestimi gólmi. Presadili sa trikrát Dolník a po góle pridali Lipa, Jurkemik a Bielčik. Zrazu tak bolo skóre 7:3 pre Bratislavu. V poslednej päťminútovke padli ešte dva góly a to oba do brány Senca. Presadili sa Štefanec a Marušinec. Bratislava sa tak po záverečnom hvizde tešila z víťazstva 9:3. 


Senec - Bratislava 3:9 (2:1)
Góly:
12. Sabo, 19. Čambal, 29. Olšinský - 10., 33. Lipa, 34., 36. 42. Dolník, 37. Jurkemik, 42. Bielčík, 45. Štefanec, 46. Marušinec

Hráč Senca Miroslav Kaňuk: Prvý polčas bol z našej stany v poriadku. V druhom polčase sme však odišli najmä fyzicky, keďže nás dnes bolo aj menej na striedanie. V zápase sa ukázala vyššia kvalita Bratislavy. My sme mali počas zápasu aj horšiu komunikáciu, čomu tiež možno pripísať dnešný výsledok. Mali sme v zápase aj dobré fázy. Nepremenili sme však najmä v závere prvého polčasu vyložené šance a to zrejme rozhodlo.

Hráč Bratislavy Matej Dolník: Prvý polčas nebol z našej strany ideálny. V tom druhom sme však začali premieňať šance a nakoniec sa nám podarilo zápas doviesť do úspešného konca. Po víťazstve vládne spokojnosť. Sme radi, že sme zvládli aj štvrtý zápas v sezóne a verím, že v tom bude pokračovať najmä v play-off. 

Trenčín obral Trnavu o tri body gólom v poslednej minúte

Úvod zápasu medzi Trenčínom a Trnavou bol z oboch strán pomerne opatrný. Ani jeden z tímov nechcel spraviť chybu a dominovali najmä pozorné defenzívy. Trnava s pribúdajúcim časom začínala byť aktívna a vytvárať si šance. V bráne Trenčína však stál pozorný Kopčan. Trenčín hrozil najmä z protiútokov a taktiež zo štandardných situácii. V prvom polčase však žiaden gól nepadol a tak išli na polčasovú prestávku tímy za bezgólového skóre.


V druhom dejstve bolo opäť aktívnejšia Trnava. Gól však nie a nie padnúť. Zopár príležitostí si vypracovali aj Trenčania, aj tie však končili bez gólového efektu. Až prišla 40. minútu, keď Trnava pekne prešla z obrany do útoku a nezištná prihrávka Brestovanského na Tomoviča znamenala prvý gól. Po strelenom góle sa hralo naďalej aktívne na oboch stranách. Trenčín sa snažil o vyrovnanie a Trnava sa zase snažila, poistiť si jednogólové vedenie. Keď to už vyzeralo, že si tri body pripíše Trnava, tak prišla 49. minúta. Trnava nedokázala ani na viackrát odkopnúť loptu do bezpečia a tak si ju našiel trenčiansky hráč Ďuráči, ktorý sa minútu pred koncom riadnej hracej doby postaral o vyrovnanie. V poslednej minúte sa už nič závažné neudialo a tak sa zápas skončil nerozhodným výsledkom 1:1.


Trenčín - Trnava 1:1 (0:0)
Góly:
49. Ďuráči - 40. Tomovič

Brankár Trenčína Martin Kopčan: Chceli sme dnes vyhrať. S ohľadom na priebeh zápasu však musíme byť spokojní aj s bodom. Som rád, že som aj svojimi zákrokmi mohol pomôcť Trenčínu k zisku bodu. 

Hráč Trnavy Filip Tomovič: Zápas sa hodnotí ťažko. Mali sme obrovské množstvo šancí, brankár Trenčína ich však neuveriteľne podržal. V ďalších zápasoch budeme musieť byť efektívnejší v koncovke a verím, že potom budeme úspešnejší.

Po zápasoch 4. kola Niké Superligy v skupine Západ je jasné, že na prvom mieste skončí Bratislava, ktorá má už nedostižný náskok siedmych bodov. Trnava a Trenčín zostávajú plece pri pleci s piatimi bodmi. Senec je naďalej bez bodu na štvrtom mieste.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov