|
Stanislav Chudík

Bardejov s premiérovým víťazstvom, Košice do čela skupiny

SLO

Niké Superliga má za sebou kompletné zápasy tretieho kola. Boli to posledné zápasy pred zimnou prestávkou. Bardejov vyzval v domácom prostredí Prešov. Košice sa stretli s majstrom z Humenného.

Bardejov zaskočil Prešov

Bardejov vstupoval do zápasu s Prešovom v pozícii outsidera. Prešov má predsa len skúsenejšie mužstvo, naopak Bardejov je nováčikom v súťaži. Úvod zápasu sa začal podľa očakávaní. Prešov bol aktívny na lopte a zavrel Bardejov na vlastnej polovici. Bardejovčania sa snažili hrať zodpovedne v obrane a vyrážať do protiútokov. Ich obrana dlho odolávala. Prvý gól padol až v 22. minúte, keď sa hlavou presadil Gladiš a poslal Prešov do vedenia. Bardejovčania však dokázali na otvárací gól rýchlo zareagovať. Z rýchleho protiútoku sa presadil Venediktov a skóre bol 1:1. Týmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas.


Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie Prešovčanom, ktorí išli v 29. minúte znovu do vedenia. O gól sa postaral Rudolf Beliš, treba však poznamenať, že brankárovi Bardejova lopta prešlo pomedzi nohy, keď nedokázal udržať strelu. Aj v druhom dejstve bolo aktívnejším mužstvom to prešovské. Ďalší gól však neprichádzal. Bardejov však stále hrozil z nebezpečných kontier. V 40. minúte predviedol skvelú individuálnu akciu Venediktov, ktorý sa s loptou preštrikoval až pred pokutové územie Prešovčanov, loptu nezištne prihral Vilčekovi a ten ju nekompromisne upratal za chrbát brankára Kapraľa a bolo vyrovnané na 2:2. V 43. minúte mali Prešovčania obrovskú šancu na to, ísť znovu do vedenia. Veľká šanca Beliša však ostala nevyužitá. Prešovčania sa snažili po inkasovanom góle na Bardejov zatlačiť, ich obrana však odolávala. V 49. minúte mali obrovskú šancu Prešovčania. Gladiš však opečiatkoval len brvno brány. Už v nadstavenom čase dostali výhodu priameho kopu Bardejovčania. Ten zahral Ľubomír Pangrác a jeho exportná strela sa trepotala v sieti. Tento moment sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci a Bardejovčania už dotiahli zápas do víťazného konca. Je to ich prvé víťazstvo v Niké Superlige. 


Prešov - Bardejov 2:3 (1:1) 
Góly:
22. Gladiš, 33. Beliš - 24: Venediktov, 40. Vilček, 51. Ľubomír Pangrác - Piter

Brankár Prešova Martin Kapraľ: Z nášho pohľadu ide o veľmi smolný zápas. Mali sme 5-6 vyložených šancí, ktoré sme nepremenili. Nevyužité šance sa nám v poslednej minúte vypomstili, keď to súperov hráč trafil fantasticky. Bardejov hral zatiahnutý pred svojou bránou a snažil sa hrať na protiútoky. Verím, že v odvetách to súperom vrátime.

Hráč Bardejova Liubomyr - Alan Ravlikovskyi: Víťazstvo sa nerodila ľahko. Očakávali sme náročný zápas. S hráčmi v kabíne sme si povedali, že musíme hrať zo zabezpečenej obrany, pretože keby tak nehráme, tak Prešov by to trestal. Sme radi za prvé víťazstvo, ktoré prišlo na domácej pôde. Verím, že nás to nakopne do ďalších zápasov.

Košice zdolali majstrovské Humenné

Úvodné minúty zápasu sa hráči na ihrisku snažili hrať zodpovedne najmä v defenzíve. Vyložené šance k videniu neboli. Košice však boli postupom času aktívnejším mužstvom. Prvý gólový moment zápasu prišiel v 10. minúte, keď išli Košice zásluhou Sabola do vedenia. Ten šikovne preloboval brankára Humenčanov Drába. Po góle sa snažili hrať aktívnejšie aj Humenčania. V 16. minúte prišlo k vyrovnaniu, keď sa tvrdou strelou presadil Černák, ktorý vyrovnal na 1:1. Po inkasovanom góle boli Košičania aktívnejší, gól však už v prvom polčase napadol a tak šli tímy na polčasovú prestávku za vyrovnaného stavu 1:1.


Košičania vstúpili aktívnejšie aj do druhého dejstva. Odmenou im boli dva góly v rozpätí dvoch minút. Najskôr sa v 31. minúte presadil Kis, ktorý upratal loptu šikovne k ľavej tyči brány Drába a v 33. minúte bol na konci rýchleho protiútoku Vilkovský. Košice tak viedli 3:1. V 38. minúte mali Humečania veľkú príležitosť na zníženie. Lopta však najskôr opečiatkovala žrď a následne sa neujali ani dorážky. V 40. minúte sa však už Humennému podarilo znížiť na 2:3. Pekným gólom sa do streleckej listiny zapísal Skvášik. V 45. minúte Košice však znovu viedli o dva góly, keď zmätky v obrane po vhadzovaní potrestal Majoroš. V 48. minúte ešte Humenčania vykresali iskierku nádeje, keď si loptu za svojho brankára nešťastne tečoval Kis a stav bol tak už len 4:3 pre Košice. Humenné sa snažilo v posledných dvoch minútach o vyrovnanie, gól však padol na opačnej strane, keď sa z protiútoku gólovo presadil Ukropec, ktorý tak pečatil víťazstvo Košíc na 5:3. Košice sa vďaka tomuto zápasu dostali na prvé miesto v tabuľke, keď majú narovnako bodov s Humenným, avšak lepší vzájomný zápas. 


Košice - Humenné 5:3 (1:1)
Góly:
10. Sabol, 31. Kis, 33. Vilkovský, 45. Majoroš, 51. Ukropec - 16. Černák, 40. Skvášik, 48. Kis (vl.)

Hráč Humenného Vladimír Voroňák: Bol to dosť ťažký zápas hlavne po taktickej stránke. Súper sa na nás dobre pripravil. My sme dnes nepremieňali šance. Zápas bol však až do konca otvorený. Verím, že nás táto prehra posunie dopredu. Nič sa nedeje, my dáme hlavy hore a ideme ďalej. 

Hráč Košíc Filip Kis: Zápas hodnotím z nášho pohľadu veľmi pozitívne, keďže sme hrali s veľmi náročným súperom, ktorý sa stal minulú sezónu majstrom. Prišli sme dnes dobre pripravení a dokázali sme zvíťaziť, za čo dávam klobúk dole pred chlapcami. Verím, že sa nám v tejto sezóne podarí znovu postúpiť do play-off.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
5. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
6. BRA František Lády 4 Gólov
7. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov