|
Stanislav Chudík

V SZMF Superlige U23 na západe po troch kolách stopercentná Bratislava

SLO

SZMF Superliga sa v nedeľu už odštartovala aj v skupine Západ. Na programe boli zápasy 1. - 3. kola. V SZMF Superlige sa v skupine Západ stretli tímy Bratislavy, Trnavy, Trenčína a Piešťan.

Dominancia Bratislavy

V prvom kole SZMF Superligy U23 sa stretla Bratislava s Piešťanmi. Prvý polčas bol na góly pomerne chudobný. Padol v ňom iba jediný gól, keď v 12. minúte poslal do vedenia Bratislavu Valentín. Za to druhé dejstvo prinieslo až sedem gólov. Bratislava v rozmedzí 19. a 24. minúty výrazne naklonila vývoj zápasu na svoju stranu, keď sa až trikrát presadila. Potom síce Piešťany výsledok v 25. minúte znížili na rozdiel troch gólov, no Bratislava o dve minúty ešte raz skórovala a viedla znovu a štyri góly. V závere zápasu sa ešte dvakrát presadili Piešťany, no nič to nezmenilo na tom, že z víťazstva 5:3 sa tešila Bratislava. 

V druhom zápase prvého kola sa stretla Trnava s Trenčínom. V zápase padli tri góly. Do vedenia išla Trnava v 6. minúte zásluhou Sklenára. Potom však v 12. minúte vyrovnal Trenčan Kišac na 1:1. Vyrovnaný stav však dlho nevydržal, keď už v 14. minúte viedla Trnava znovu 2:1. Do listiny strelcov sa po druhýkrát v zápase zapísal Sklenára. V druhom dejstve mali šance na skórovanie oba celky, no brankári už ďalší gól za svoje chrbty nepustili a tak sa z víťazstva 2:1 tešili Trnavčania. 

V druhom kole sa stretla Trnava v krajskom derby s Piešťanmi. Vstup do zápasu mali lepší hráči z kúpeľného mesta. V 4. minúte Piešťany viedli 1:0, keď sa presadil Hlbocký. Potom však Piešťany išlo do oslabenia, keď videl červenú kartu za tvrdší faul Sloboda. Trnava v presilovke o jedného hráča však neskórovala. V 10. minúte sa však už vo vyrovnanom počte na ihrisku Trnava tešila z vyrovnania, keď sa presadil Cíferský. Polčas skončil výsledkom 1:1. V druhom dejstve sa hral obojstranne vyrovnaný zápas. Viac šťastia v závere však mali Piešťany, ktoré v 27. minúte rozhodli o svojom víťazstve. O víťazný gól sa postaral Strelec a tak sa Piešťany tešili z víťazstva 2:1.

V druhom zápase v rámci druhého kola SZMF Superligy U23 v skupine Západ na seba narazili Trenčín a Bratislava. V prvom polčase padol jediný gól, o ktorý sa v 4. minúte postaral Bratislavčan Chorvát a tak hráči z hlavného mesta viedli po prvom dejstve 1:0. V druhom polčase sa najskôr Trenčanom podaril vyrovnať zásluhou Klemensa v 24. minúte. Vyrovnaný stav však vydržal iba minútu. Bratislavčan Gonda v 25. minúte znovu prinavrátil vedenia Bratislave. Potom sa Trenčín pokúšal znovu vyrovnať aj v hre bez brankára. Bratislavčania to však ustáli a minútu pred koncom ešte pridali jeden gól, ktorý rozhodol o tom, že tešili aj z druhého víťazstva. Tentokrát nad Trenčínom v pomere 3:1.

V treťom kole sa následne v derby zápase stretli Trnava a Bratislava. Skóre zápasu otvorili Bratislavčania už v 2. minúte. O gól sa postaral Gonda. Potom sa hral pomerne vyrovnaný zápas so šancami na oboch stranách, ktoré však ostávali nevyužité. Až prišla 14. minúta a gól strelila Trnava. O vyrovnanie na polčasových 1:1 sa pričinil Bohuš. V druhom dejstve chceli hrať oba tímy aktívne a zároveň pozorne v defenzíve. To sa dlho aj darilo. Avšak v 26. minúte využila Bratislava chybu v trnavskej defenzíve a Chorvát poslal znovu do vedenia Bratislavu. Potom sa Trnavčania ešte snažili o vyrovnanie, no to sa im však už nepodarilo a tak sa Bratislava po záverečnom hvizde tešila aj z tretieho víťazstva.

V poslednom zápase nedeľňajšieho programu SZMF Superligy U23 v skupine Západ sa stretli Trenčín a Piešťany. V zápase bolo na čo pozerať, keď v ňom padlo až 11 gólov. V prvom polčase najskôr šiel vo vedenia Trenčín, keď sa v 8. minúte presadil Slivka. Potom však Piešťany troma gólmi v rozmedzí 9. a 14. minúty otočili vývoj zápasu. To však v prvom polčase nebolo všetko, keď ešte v poslednej minúte korigoval výsledok na 2:3 z pohľadu Trenčína Klemens. Druhé dejstvo začalo lepšie pre hráčov spod hradu Matúša Čáka. O vyrovnanie na 3:3 sa postaral Valjent. O päť minút však znovu viedli Piešťanci a to zásluhou Buchela. Potom však prišla rozhodujúca trojminútovka, v ktorej Trenčín strelil tri góly a tak výrazne naklonil vývoj zápasu na svoju stranu. Postupne sa presadili Kišac, Klemens a Valjent. Trenčín tak rázom viedol 6:4. Tento náskok sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci, hoci ešte v poslednej minúte zápasu skórovali Piešťany. Do streleckej listiny sa zapísal Tomaga. Po záverečnom hvizde sa však z víťazstva 6:5 tešili hráči Trenčína.

Po troch odohraných kolách je tak v čele suverénna Bratislava, ktorá zaknihovala tri víťazstvá. Je tak suverénne v čele. Piešťany, Trnava a Trenčín sú na druhom, treťom a štvrtom mieste so zhodným, trojbodovým ziskom. Bratislava má tak najlepšie nakročené k postupu do play-off, keď má pred svojimi prenasledovateľmi šesťbodový náskok.

Výsledky

1. kolo

Bratislava 5:3 Piešťany
Trnava 2:1 Trenčín

2. kolo

Piešťany 2:1 Trnava
Trenčín 1:3 Bratislava

3. kolo

Trnava 1:2 Bratislava
Trenčín 6:5 Piešťany 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov