|
Stanislav Chudík

Štartuje aj SZMF Superliga U23 v skupine Západ

SLO

V nedeľu štartuje SZMF Superliga U23 v skupine Západ. Odohrajú sa zápasy prvého až tretieho kola. Stretnutia sa odohrajú v Bratislave na ihrisku na Mladej Garde.

V SZMF Superlige U23 v skupine Západ budú hrať tímy Bratislavy, Trnava, Trenčína a Piešťan. Zrejme najväčším favoritom v západnej skupine budú Bratislavčania, ktorým sa výborne darilo aj v minulej sezóne. Mladíci z hlavného mesta dokráčali až k bronzovým medailám. Základnú skupinu v minulej sezóne ovládli s dvojbodovým náskokom pred Trnavou, keď získali 13 bodov za štyri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru. Ich semifinálovým súperom bolo Humenné. Dramatický duel nakoniec rozhodli až pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší Humenčania. Bratislava tak smerovala do zápasu o bronz. Tam narazili na Zvolen. S ním si poradili celkom suverénne a po výsledku 7:3 sa tešili zo zisku bronzových medailí. Bratislava bude mať vo svojom kádri viacero mladých no za to pomere skúsených hráčov. Bratislavčania budú patriť k najväčším ašpirantom na medailové priečky. Uvidíme, či ich dokážu naplniť. 


Zaujímavé prestupy medzi Trnavou a Bratislavou

Trnave v minulej sezóne ušiel postup do play-off doslova pomedzi prsty. Mohli za to najmä bodové straty s Piešťanmi, s ktorými si Trnava dvakrát podelila body za remízové výsledky. Trnava vtedy v oboch zápasoch prišla o víťazstvo v posledných minútach. Zaujímavé prestupy sa udiali medzi Bratislavou a Trnavou pred štartom nového ročníka. Marek Michalička, ktorý v seniorskej súťaži nastupuje v drese Trnavy, nastúpi v kategórii U23 za tím Bratislavy. Opačným smerom z Bratislavy do Trnavy si to namieril naopak Ondrej Cíferský. Až nasledujúce zápasy ukážu, pre koho to bol šťastný krok.


Piešťany a Trenčín so snahou o zlepšenie výsledkov

Piešťanom a Trenčínu sa v minulej sezóne moc nedarilo. Piešťany si na svoje konto pripísali 5 bodov za jedno víťazstvo nad Trenčínom a dve remízy s Trnavou. Obsadili tretie miesto v tabuľke skupiny Západ. Trenčínu sa darilo na západe najmenej, keď získali ešte o bod menej. Podarilo sa im zdolať jedenkrát Trenčína a bod za remízu získali s Bratislavou. Oba tímy sa určite pokúsia v novom ročníku svoje výkony a výsledky vylepšiť. Uvidíme, ako sa im bude dariť.


Program zápasov

9:30 Bratislava - Piešťany
9:30 Trnava - Trenčín

10:20 Piešťany Trnava
10:20 Trenčín - Bratislava

11:10 Trenčín - Piešťany
11:10 Trnava - Bratislava

Zápasy LIVE

Všetky zápasy SZMF Superligy U23 budete môcť sledovať LIVE na Niké TV

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov