|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred zápasmi skupiny Stred

SLO

Manažér Nitry Branislav Adámek: Zvolen sa bude chcieť na nás vytiahnuť

Máme po dvoch kolách tri body, tak je polovičná spokojnosť, veríme že v ďalších  kolách nazbierame dostatočný počet bodov na postup zo skupiny.

Zvolen bude hrať doma, takže sa bude chcieť na nás vytiahnuť, preto očakávame ťažký zápas.

Veríme, že sa presadíme našou hrou, budeme hrať zodpovedne v obrane a efektívne v útoku.

Aký je zdravotný stav kádra?

Zdravotný stav kádra je dobrý, veríme, že nastúpime v zostave, ktorá nám zabezpečí body.


Manažér Zvolena Ján Račko: Nitra má dobre vyvážené mužstvo

Martin nás v prvom zápase prevýšil herne aj takticky. Majú výborné mužstvo, ktoré je kvalitne vyskladané. Keď k tomu pripočítame aj výborného brankára Feriančika, tak môžeme Martin označiť za najväčšieho favorita našej skupiny. S Banskou Bystricou sme viedli 4:1, aj keď sa nám prakticky hneď v úvode zranil brankár a musel ho nahradiť hráč z poľa. My sme však v druhom polčase porobili chyby, ktoré nás stáli tri body.

Čo očakávate od zápasu s Nitrou?

Nitra má dobre vyvážené mužstvo, v ktorom nájdeme mix starších a skúsenejších hráčov a taktiež mladých a dravých. Majú veľmi dobré protiútoky, ktoré si budeme musieť postrážiť. 

Aký je zdravotný stav kádra?

Aj v tomto zápase nám bude chýbať zopár hráčov zo základnej zostavy. Verím však, že ich nahradíme a budeme v zápase úspešní.


Manažér Banskej Bystrice Marián Sanitra: V tomto zápase môžeme len získať

Ako hodnotíte vaše doterajšie výsledky? Vládne s nimi spokojnosť?

Čo očakávate od zápasu s Martinom?

Očakávame, pre nás, náročný zápas, v ktorom je jednoznačným favoritom mužstvo Martina. Má kvalitu a skúsený káder. Vedú jednoznačne tabuľku skupiny Stred. V tomto zápase môžeme len získať.

V čom je Martin nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Kvalitu majú predovšetkým na brankárskom poste v kooperácii s dôsledným bránením hráčov. Daný fakt im zabezpečí, že mužstvo neprehráva aj vo vyrovnanom zápase. My môžeme byť úspešní len v prípade, že budeme nadmerne efektívni v streľbe a zodpovední smerom dozadu.

Aký je zdravotný stav kádra?

Zdravotný stav je pomerne dobrý, máme jedného zraneného hráča, ostatní by mali byť 100% pripravení.


Manažér Martina Juraj Valášek: Chceme si čím skôr zabezpečiť postup

Ako vidíte zatiaľ vyše výsledky v tomto ročníku? Vládne s nimi spokojnosť? 

Zatiaľ u nás vládne maximálna spokojnosť. Po dvoch zápasoch sme tam, kde sme chceli byť a tento trend by sme si chceli udržať aj naďalej. Naším primárnym cieľom je zabezpečiť si postup do vyraďovacej fázy a robíme všetko preto, aby sme si tento cieľ splnili čo najrýchlejšie. Okrem drobných chybičiek v zápase s Nitrou zatiaľ nemám nášmu mančaftu čo vytknúť.

Čo očakávate od zápasu s Banskou Bystricou? 

Čaká nás Banská Bystrica, ktorá má na svojom konte zatiaľ jeden bod zo zápasu so Zvolenom. Banskobystričania sa na každý zápas schádzajú vo veľkom počte, čiže tempo môže byť po celý zápas veľmi vysoké, nakoľko na striedačke bude vždy pripravený svieži hráč. Očakávam behavý futbal do poslednej sekundy.

V čom je Bystrica nebezpečná a čo by na ňu mohlo platiť? 

U Banskej Bystrice treba vyzdvihnúť ich vôľu ísť až do konca za dobrým výsledkom. Minulý rok sme sa o tom presvedčili my, keď sme stratili náskok 2:0 a tento rok sa o tom presvedčili i Zvolenčania, keď stratili náskok 4:1. Aj toto je fakt, ktorý musíme do nášho zápasu zohľadniť a byť si vedomí toho, že aj keby sme sa dostali do priaznivého vedenia, tak musíme byť koncentrovaní až do samého záveru. Na našej hre neplánujeme nič meniť a chceme hrať naďalej tým istým štýlom ako v úvodných dvoch zápasoch.

Aký je zdravotný stav kádra? 

V našom tábore hlásime len jednu absenciu, ktorou je náš všestranný ľavák Marek Lanko. Všetci ostatní hráči sú pripravení nastúpiť. Aj preto sa v porovnaní s posledným zápasom vraciame ku formácii desať hráčov a brankár a každý bude mať svoju dvojičku. Do bránky sa vracia Erik Feriančik, avšak chcel by som z tohto miesta pochváliť aj skvelý výkon Sama Račeka v poslednom zápase s Nitrou. Ďalšími navrátilcami sú do obrany Ďuro Remeň a v útoku sa predstaví Kubo Kračmer. Veríme, že sme zostavili tú najoptimálnejšiu formáciu, s ktorou sa nám podarí uspieť.


Zápasy LIVE

Sledujte dnešné zápasy tretieho kola Niké Superligy v skupine Stred LIVE na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov