|
Stanislav Chudík

Trnava s prvou výhrou v sezóne, Bratislava je stále stoperecentná

SLO

Je za nami tretie kolo Niké Superligy v skupine Západ. V prvom zápase sa stretla Trnava so Sencom a zápas priniesol až 16 gólov. V druhom zápase sa proti sebe postavili Trenčín a Bratislava. Tento zápas priniesol iba tri góly, ale aj viaceré skvelé zákroky brankárov na oboch stranách.

Trnava predviedla gólovú kanonádu

Zápas medzi Trnavou a Sencom začal svižne. Už v prvej minúte spravila Trnava chybu pri rozohrávke, čo potrestal Senec na otvárajúci gól, o ktorý sa postaral Sabo. Potom Trnava začala viac kombinovať a vytvárať si šance. Senec však využil v 7. minúte aj druhú chybu v obrane Trnavčanov a išiel do vedenia 2:0, keď sa do listiny strelcov zapísal Nagy. Po druhom inkasovanom góle Trnava ešte zvýšili útočnú aktivitu, čo slávilo aj úspech v 13. minúte, keď sa o zníženie postaral Antol. Už o minútu viedol Senec však znovu o dva góly. Chybu brankára Trnavy potrestal svojim druhým gólom Sabo. Trnava sa však do polčasu postarala o obrat v skóre, keď mala skvelý záver úvodného dejstva. V 17. minúte znížil na 2:3 krásnym gólom Krcho. V 19. minúte Krcho priťukol loptu Bombiczovi, ktorý vyrovnal na 3:3. V 25. minúte Trnava išla po prvýkrát v zápase do vedenia, keď Antol našiel na zadnej žrdi Klenkoviča, ktorý uzavrel na polčasových 4:3 pre Trnavu.


Trnava dobre vstúpila aj do druhého dejstva, keď sa v 27. minúte dokázal po druhýkrát v zápase presadiť Bombicz a Trnava viedla 5:3. Ten istý hráč sa gólov pripomenul aj v 34. minúte a Trnava viedla už rozdielom triedy. Po tomto góle Trnava absolútne ovládla dianie na trávniku, čoho výsledkom boli aj ďalšie góly v bráne Senca. Postupne sa v rozmedzí 36. až 45. minúty presadili Krcho, dvakrát Klenkovič a dvakrát aj Konečný. Trnava tak viedla v 45. minúte už 11:3. V poslednej päťminútovke padli ešte dva góly a to po góle do každej brány. Najskôr korigoval v 46. minúte výsledok Nagy a 50. minúte uzavrel gólový účet zápasu gólom na konečných 12:4 Brestovanský. Trnava sa tak v treťom kole dočkala prvého víťazstva. Naopak Senec zostáva stále bez bodu. 


Trnava - Senec 12:4 (4:3)
Góly:
13. Antol, 17., 36. Krcho, 19., 27., 34. Bombicz, 25., 41. Klenkovič, 42., 45. Konečný, 50. Brestovanský - 2., 13. Sabo, 7., 46. Nagy

Patrik Sabo (hráč Senca): Na začiatku som bol prekvapený. Začali sme výborne a viedli sme 3:1, potom sa to však rozpadlo. Chýbali nám dnes dôležití hráči a bolo to cítiť. Kvalitu jednoducho neoklamete. Ešte je deväť bodov v hre. Verím, že sa cez zimu ešte posilníme a pôjdeme výkonnostne hore. 

Adam Bombicz (hráč Trnavy): Nezačali sme dobre. Bolo dosť náročné pre nás prepnúť, keďže sme traja z nášho tímu boli na MS. Myslím si však, že to bola otázka času, kedy dáme gól. Mali sme aj úvode 3-4 tutovky, ktoré sme nedali. Potom to však Dušan Krcho excelentne trafil a následne nám to tam začalo padať. My máme jasný cieľ a tým je postup zo skupiny. Mali sme horší vstup do sezóny, moc nám to nešlo. Verím, že cez zimu sa dáme dokopy a druhá polovica už bude úplne iná a verím, že skončíme do druhého miesta v tabuľke. 

Bratislava otočila výsledok a je stále bez straty bodu

V súboji medzi Trenčínom a Bratislavou išlo aj o súboj o prvé miesto v tabuľke, keďže rozdiel medzi prvou Bratislavou a druhým Trenčínom bol len dvojbodový. Zápas začal opatrnejšie a oba tímy sa spoliehali skôr na pozornú defenzívu. Prvú väčšiu šancu v zápase mali v 8. minúte Bratislavčania. Peknú kombináciu na ktorej konci bol Bielčík však brankár Kopčan zneškodnil. V 12. minúte pohrozil aj Trenčín. Zakončujúci Pagáč sa však nepresadil gólovo. V 18. minúte mali výhodu priameho kopu Trenčania. Ten si postavil brankár Kopčan. S jeho strelou si ešte jeho náprotivok v bráne Bratislavy poradil, no na dorážku Líšku bol už prikrátky. V 22. minúte sa Bratislave podarilo vyrovnať na 1:1, keď si loptu pekne zasekol Lády a tá skončila v sieti trenčianskej brány. V 24. minúte skúšal pozornosť brankára Bratislavy Valašíka pokusom cez celé ihrisko ten trenčiansky Kopčan. Brankár Bratislavy však jeho pokus bez problémov chytil. Prvé dejstvo sa tak skončilo nerozhodne 1:1. 


Trenčín začal aktívne druhé dejstvo, keď sa musel dobrým zákrokom blysnúť Valašík po strele Líšku. V 34. minúte prišiel zlomový moment zápasu, keď brankár Trenčína fauloval v pokutovom území Štefunka a rozhodca ukázal na biely bod. Ten zahral Lády, ktorý ho pohodlne premenil a poslal Bratislavu do vedenia 2:1. V 36. minúte mohlo byť znovu vyrovnané, no s pokusmi Trenčanov si aj na viackrát brankár Bratislavy poradil. V 37. minúte ukázal svoju rýchlosť Bratislavčan Haladej. Kopčan v bráne Trenčína však dobre zasiahol. V 40. minúte ďalšia šanca Trenčína na vyrovnanie, ktorú mal Marcinát. Brankár Valašík však predviedol ďalší skvelý zákrok. V závere zápasu sa Trenčín pokúsil o vyrovnanie aj v hre bez brankára. Obrana Bratislavy však tlak ustála. Ďalší gól už nepadol a tak sa z tretieho víťazstva v sezóne a upevnenia si prvého miesta v tabuľke tešili Bratislavčania.


Trenčín - Bratislava 1:2 (1:1)
Góly:
18. Líška - 22., 34. Lády (druhý gól z pk.)

Jaroslav Repa (hráč Trenčína): Bol to ťažký zápas. Mali sme šance my aj oni. Oni dali góly a my nie, bohužiaľ. Mohli sme byť trošku trpezlivejší vo finálnej fáze a taktiež sme mali byť efektívnejší. Zahodili sme veľké množstvo šancí a to musíme do budúcna zlepšiť. 

František Lády (hráč Bratislavy): Som rád, že sme to zvládli za tri body. Bol to veľmi ťažký zápas a výborne nás podržal náš brankár. Rozhodla penalta, ktorú som premenil, za čo som veľmi rád. Sme spokojní s jesennou časťou sezóny. Chceme vyhrať každý zápas.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov