|
Stanislav Chudík

Košice s prvým víťazstvom, Humenné zdolalo v šlágri Prešov

SLO

Druhé kolo Niké Superligy je za nami. Ako posledné sa odohrali zápasy v skupine Východ. V tom prvom sa proti sebe postavil Bardejov a Košice. Potom už prišiel na rad šláger kola medzi Humenným a Prešovom.

Prvé víťazstvo Košíc v sezóne

V zápase medzi Bardejovom a Košicami sme na prvý gól čakali veľmi krátko, keďže sa už v 40. sekunde presadil bardejovský útočník Javorský, ktorý otvoril gólový účet zápasu. Po strelenom góle sa hral vyrovnaný malý futbal s viacerými sľubnými príležitosťami na oboch stranách, ale brankári gól neinkasovali. Až prišla 14. minúta, keď Košice prešli do rýchleho protiútoku a Üveges strelou na bližšiu tyč vyrovnal na 1:1. V 19. minúte bol výsledok otočený už v prospech Košičanov, ktorí zahrali pekný signál a Lenart skóroval. Košice tak päť minút pred polčasovou prestávkou  viedli 2:1. Bardejov sa však nevzdal a ešte do polčasu sa im podarilo vyrovnať, keď sa do streleckej listiny zapísal Maliňák. Polčas tak skončil vyrovnaným výsledkom 2:2. V druhom dejstve sme prvý gól videli v 29. minúte. Gólovo sa presadil Jakub Beliš a Košice tak znovu viedli. O ďalších päť minút už Košice viedli rozdielom dvoch gólov, keď bol na konci gólovej akcie bol Rohal. Ďalšie góly už v zápase nepadli. Košice si postrážili dvojgólové vedenie a tak sa po víťazstve 4:2 tešili z prvých troch bodov v sezóne. 


Bardejov vs. Košice 2:4 (2:2)
Góly:
1. Javorský, 21. Maliňak - 15. Üveges, 19. Lenart, 29. Beliš, 34. Rohal

Povedali po zápase

Hráč Bardejova Stanislav Soroka: Zápas sa pre nás vyvíjal najskôr dobre. Myslím si, že to bol dobrý zápas z oboch strán. Košice však mali väčšiu kvalitu a preto dnes vyhrali zaslúžene. My sa budeme snažiť zapracovať na veciach, aby sme sa zlepšili. 


Hráč Košíc Filip Kis: Myslím, že to bol dobrý zápas z oboch strán. Bardejov ma milo prekvapil. Som rád za tieto tri body. Chceme vrátiť košický malý futbal na vyššie priečky a verím, že sa nám to postupom času podarí. Čakajú nás ďalšie ťažké zápasy s kvalitnými súpermi, ale verím, že v nich nejaké body získame. 

Humenné na tretí pokus zdolalo Prešov

Humenné a Prešov sa doposiaľ v Niké Superlige stretli dvakrát a Prešov jeden zápas vyhral a raz sa zrodil nerozhodný výsledok. Humenné verilo, že v druhej sezóne sa im túto štatistiku podarí zvrátiť. Prvá desaťminútovka bola herne pomerne vyrovnaná, keď sa oba tímy zamerali na pozornú defenzívu. V 12. minúte sa však podarilo Humennému otvoriť skóre, keď sa Černák tvrdou strelou postaral o otvorenie skóre zápasu. Kapraľ si síce na strelu siahol, ale už nezabránil tomu, aby šlo Humenné do vedenia. Po góle sa pokračovalo v zápase, v ktorom dominovali najmä zodpovedné defenzívy. Potom sa však v 24. minúte zmocnil lopty Voroňák, ktorý loptu upratal do brány a Humenné viedlo 2:0 a týmto výsledkom sa skončil aj prvý polčas. Aj druhý polčas začali lepšie Humenčania, keď sa strelou spoza polovice ihriska presadil Černák, ktorý využil vyššieho postavenia prešovského brankára. V 39. minúte sa dočkali gólu aj Prešovčania, keď sa šikovne presadil Rudolf Beliš, ktorý znížil na 1:3. V 41. minúte však Humenčania znovu viedli o tri góly. Radoslav Elizeuš sa presadil, keď prepálil prešovského brankára. V 49. minúte Prešov ešte vykresal iskierku nádeje. Z priameho kopu sa presadil Vantruba. Minútu na to bol rozdiel v skóre už len jednogólový. V 50. minúte si strelil nešťastne vlastný gól Porvazník, ktorý si zrazil vyrazenú loptu za svojho brankára. Humenné si však postrážilo víťazstvo, keď sa ešte v poslednej minúte po druhýkrát v zápase presadil Voroňák. Humenné si tak pripísalo druhé víťazstvo v sezóne a dostalo sa do čela tabuľky skupiny Východ.


Humenné vs. Prešov 5:3 (2:0)
Góly:
12., 35. Černák, 24., 51. Voroňák, 41. R. Elizeuš - 39. Beliš, 49. Vantruba, 50. Porvazník (vlast. gól)

Povedali po zápase

Hráč Prešova Erik Burcák: Škoda našich nevyužitých šancí v prvom polčase, ktoré v konečnom dôsledku rozhodli zápas. Humenné bolo v dnešnom zápase efektívnejšie a to rozhodlo. V ďalšom zápase nás čaká Bardejov a tam budeme určite chcieť vyhrať, tak ako v každom zápase. 


Hráč Humenného Dominik Mišľan: Prešov má svoju kvalitu. My však ideme od zápasu k zápasu, keď chceme vychádzať hlavne z kvalitnej defenzívy, čo sa aj dnes potvrdilo a my sme si dnes vybojovali tri body, takže sme veľmi radi. Prešov je stále veľký favorit nie len našej skupiny ale aj celkovo, keď však tím dobre bráni, dá sa vyhrať s hocikým. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov