|
Stanislav Chudík

Martin do čela skupiny Stred, Bystrica si podelila body so Zvolenom

SLO

V stredu bolo na programe druhé kolo Niké Superligy v skupine Stred. V prvom dueli sa proti sebe postavil Martin a Nitra, teda tímy, ktoré vstúpili do sezóny víťazstvami. V zápase číslo dva na seba narazili v derby zápase Zvolen a Banská Bystrica

Vydarený vstup Martina do sezóny

V prvom zápase v rámci druhého kola Niké Superligy skupiny Stred proti sebe nastúpili Martin a Nitra. Úvod zápase mali lepší hráči spod Zobora, ktorí išli už v 4. minúte do vedenia, keď sa o gól postaral Homola. Po góle sa však Martin začal viac tlačiť na nitrianskej polovici a v 11. minúte sa dočkal aj vyrovnanie na 1:1. Gól si na svoje konto pripísal Valášek. Už o tri minúty bolo skóre 2:1 pre Martinčanov. Do streleckej listiny sa zapísal Tomáš Kucej. Dobrú desaťminútovku pre Martin podčiarkol v 20. minúte opäť Kucej, ktorý svojim druhým gólom v zápase zvyšoval na rozdiel dvoch gólov. Vo zvyšku prvého dejstva už gól nepadol a tak sa na polčasovú prestávku išli za stavu 3:1 pre Martinčanov. Aj vstup do druhého dejstva mali lepší nitrianski hráči, keď sa o zníženie na rozdiel jediného gólu postaral Zelenka. Už o päť minút, konkrétne v 33. minúte, prinavrátil Martinčanom dvojgólové vedenie Lanko. Martin po góle dobre bránil a kontroloval si tak vedenie. Keď sa v 42. minúte presadil aj Gorgosz, ktorý navýšil na 5:2, bolo o víťazstve Martina rozhodnuté. Martinčania sa tak po víťazstve 5:2 tešili nie len z troch bodov, ale aj z prvého miesta v tabuľke skupiny Stred. 

Martin vs. Nitra 5:2 (3:1)
Góly:
11. Valášek, 14., 20. Kucej, 33. Lanko, 42. Gorgosz - 4. Homola, 28. Zelenka


Povedali po zápase

Hráč Nitry Krištof Konárek: Nie sme spokojní s výsledkom, avšak odovzdali sme všetko, čo sme mohli. Mali sme šance, ktoré sme nepremenili, avšak treba podotknúť, že Martin bol kvalitný súper a vyhral zaslúžene. 

Brankár Martina Samuel Raček: Bolo dôležité, že aj keď sme ako prví inkasovali, tak sme stále chceli hrať svoju hru a verili sme, že to svojou kvalitou aj otočíme, čo sa nám nakoniec podarilo. Po góle na 4:2 sa to ukľudnilo a som rád, že sme zápas doviedli do víťazného konca. 

Zvolen stratil trojgólové vedenie a s Banskou Bystricou si nakoniec body rozdelil

Vstup do zápasu mali fantastický hráči Zvolena, ktorí už od prvej minúty viedli, keď sa o otvorenie streleckého účtu postaral Eperješi. Po góle prevzali trochu viac iniciatívu v zápase Bystričania. Odmenou im bol vyrovnávajúci gól v 14. minúte, o ktorý sa postaral hlavičkou Schütz. Potom však išli do vedenia znovu Zvolenčania, keď sa po rohovom kope presadil Bobor a Zvolen viedol 2:1. Týmto výsledkom sa skončilo aj úvodné dejstvo. Aj do druhého dejstva vstúpili lepšie Zvolenčania, keď sa po peknej individuálnej akcii opäť presadil Eperješi a zvyšoval tak na 3:1 pre Zvolen. V 34. minúte viedol Zvolen už 4:1, keď Strapek využil zlú rozohrávku brankára a strelou do opustenej brány skóroval. Trojgólové vedenie však vydržalo iba minútu, pretože v 35. minúte sa Schüutz presadil aj po druhýkrát v zápase a stav bol tak 4:2 pre Zvolen. Bystričanov tento gól nakopol. V 43. minúte bolo vedenie Zvolena už iba jednogólové. Po peknom signáli sa presadil Črep. Minútu na to už bolo dokonca vyrovnané, keď sa o vyrovnanie na 4:4 postaral banskobystrický brankár Kučera. V poslednej päťminútovke zápasu už gól nepadol a tak sa derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou skončilo nerozhodne 4:4.


Zvolen vs. Banská Bystrica 4:4 (2:1)
Góly:
1., 29. Eperješi, 21. Bobor, 34. Strapek - 14., 35. Schütz, 43.Črep, 44. Kučera

Povedali po zápase

Hráč Banskej Bystrice Ondrej Zeleňanský: Spokojnosť v výsledkom je tak 50 na 50. Mali sme šance, ktoré sme nevyužili. Zvolenčania boli efektívnejší. Klobúk dole pred ich výkonom. My musíme ísť ďalej a zobrať si z tohto zápasu aj ponaučenie. 

Hráč Zvolena Ján Kouřil: Nie sme spokojní s výsledkom, keďže sme stratili zápas, v ktorom sme viedli o tri góly. Taký náskok by sme nemali pustiť z rúk. Možno sme mali pridať nejaký gól do otvorenej obrany. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov