|
Stanislav Chudík

V skupine Stred derby Zvolena s Bystricou a duel o prvé miesto medzi Martinom a Nitrou

SLO

Už dnes je na programe druhé kolo Niké Superligy v skupine Stred. V prvom zápase sa stretnú Martin s Nitrou. V dueli číslo dva na seba narazia v stredoslovenskom derby Zvolen a Banská Bystrica. Zápasy sa odohrajú v Banskej Bystrici.

Pôjde do čela skupiny Martin alebo Nitra?

V rámci prvého zápasu druhé kola sa stretnú dva trojbodové tímy Martin a Nitra. Oba tímy v prvom zápase nového ročníka zvíťazili vo svojich zápasoch. Martin vyhral v úvode sezóny nad Zvolenom pohodlne 7:0. Nitra si pripísala tri body za tesné víťazstvo nad Banskou Bystricou, ktorú zdolala 2:1. Teraz čaká tímy vzájomný zápas, z ktorého vzíde líder tabuľky skupiny Stred. V minulej sezóne sa tímy stretli dvakrát a lepšie sa v nich darilo Martinčanom, ktorí si v bojoch základných skupín pripísali na svoje konto štyri body za jednu remízu 2:2 a víťazstvo 7:2. Otázkou ostáva, či dokážu aj v novej sezóne Martinčania natiahnuť sériu bez prehry s Nitrou, alebo naopak hráči spod Zobora oplatia Martinčanom nepriaznivé výsledky. 


Manažér Martina Juraj Valášek: Radi by sme strávili repre prestávku na prvom mieste v tabuľke

Čo očakávate od najbližšieho zápasu?

S Nitrou sa stretávame za rovnakých podmienok ako minulý rok. Obidva tímy sme zvládli naše úvodné stretnutia a do zápasu môžeme nastúpiť s väčším kľudom. Sme spokojní ako dopadlo naše prvé kolo proti Zvolenu a na tento výkon by sme chceli nadviazať aj v súboji s Nitrou. 

Čo by mohlo na vášho súpera platiť?

Bolo by fantastické zopakovať výkon z nášho posledného merania síl, keď nás zdobila naša najmä vysoká efektivita a prakticky do čoho sme kopli, tak skončilo v sieti. Tak ako na každého súpera, tak aj na Nitru budeme vychádzať z dobre zabezpečenej obrany. To je pre nás vždy to najdôležitejšie. 

V čom je súper nebezpečný?

Nitra má pomerne mladý káder, keď väčšina tímu má 30 rokov a menej, čiže nebezpeční môžu byť svojou agresivitou, kondíciou a behavosťou. Viac nám však napovie aj zápas s Banskou Bystricou, ktorý by som si chcel do nášho zápasu pozrieť. Treba však byť pozorný počas celého zápasu, pretože aj v našom poslednom zápase proti Nitre došlo ku krátkej strate koncentrácie a Nitra to dokázala využiť a vsietiť nám dva rýchle góly. 


Aký je zdravotný stav kádra?

S posledným zápasom sme boli veľmi spokojní. Do tímu dobre zapadli ako Dominik Gallo, tak aj Jožko Sopóci, ktorý však pravdepodobne tentokrát zápas vynechá. Chceme však určite vycectovať s desiatimi hráčmi a brankárom. Posledný zápas nám na poslednú chvíľu vypadol Peťo Struhár, tak dúfajme, že tentokrát sa podobný scenár nebude opakovať. 

S čím budete po zápase spokojní?

Chceme pokračovať v dobrom trende zo začiatku sezóny. Ťažko povedať, akú taktiku si na nás pripraví Nitra, ale budeme radi, ak budeme s Bystrice odchádzať s troma bodmi. Pred repre prestávkou by bolo fajn oddychovať na prvom mieste v tabuľke. 

Manažér Nitry Branislav Adámek: Bude to náročný zápas

Čo očakávate od najbližšieho zápasu?

Očakávame veľmi ťažký zápas, nakoľko Martin má v mužstve reprezentantov. Uvidíme, ako dokážeme Martinčanom vzdorovať. 

Čo by mohlo na vášho súpera platiť?

My si v každom zápase hráme svoju hru a tak to bude aj v tomto zápase. Uvidíme, čo bude platiť na ich dobre organizovanú hru.

V čom je súper nebezpečný?

Martin má prepracovanú obranu aj útok, má taktiež nebezpečné kontry a pripravené štandardné situácie.

Aký je zdravotný stav kádra?

Máme viacerých zranených ale aj veľa hráčov má v tomto čase tréningy a zároveň sme už avizovali, že šancu dostanú aj ďalší hráči. 


S čím budete po zápase spokojní?

Budeme spokojní, keď odohráme kvalitný a kompaktný výkon, prípadne sa nám podarí bodovať.

Stredoslovenské derby Bystrice so Zvolenom

V druhom zápase v rámci druhého kola Niké Superligy sa stretne domáca Banská Bystrica so Zvolenom. Oba tímy vstúpili do ročníka prehrami, tak si určite oba tímy budú chcieť napraviť chuť a pripísať si prvé víťazstvo. V minulej sezóne sa tímy stretli dvakrát a zápasová bilancia bolo vyrovnaná, keď sa raz tešili z víťazstva Bystričania a raz Zvolenčania. 

Manažér Zvolena Ján Račko:

Čo očakávate od najbližšieho zápasu?

Čaká nás derby s Bystricou. Našou úlohou bude sa poučiť z predchádzajúceho zápasu s Martinom, po ktorom som presvedčený, že Martin je v našej skupine hlavným favoritom. 

Čo by mohlo na súpera platiť?

Mali by sme hrať zo zabezpečenej obrany a využiť šance, ktoré sa nám naskytnú. 

Aký je zdravotný stav kádra?

Hráči nehlásia väčšie problémy. Verím, že všetci podajú zodpovedný výkon a podarí sa nám dokázať, že sme dobrý tím.


S čím budete po zápase spokojní?

Budem rád, ak hráči podajú zlepšený výkon a podarí sa nám bodovať.

Manažér Banskej Bystrice Marián Sanitra: Dôležité bude byť efektívny

Čo očakávate od zápasu?

Očakávam konzistentný výkon tímu v útočnej aj obrannej fáze hry až do poslednej sekundy zápasu?

Čo by mohlo na súpera platiť?

Vzhľadom na to, že trpíme na efektivitu v zakončení, zamerali sme sme sa aj v tréningovom procese práve na tento aspekt hry a efektivita môže rozhodnúť aj tento zápas.

V čom je súper nebezpečný?

Súper sa snaží hrať zo zabezpečenej obrany a vychádzať do rýchlych protiútokov, takže bude dôležité si dať pozor práve na straty lôpt na našej útočnej polovici.

Aký je zdravotný stav kádra?

Zdravotný stav je dobrý. Jeden hráč má drobné zranenie. Inak sme bez problémov. 


S čím budete po zápase spokojní?

Záleží aj na samotnom výkone mužstva, ale s troma bodmi budeme spokojní určite. 

Zápasy LIVE

Zápasy druhého kola Niké Superligy skupiny Stred si budete môcť pozrieť aj LIVE prostredníctvom živého vysielania na Niké TV

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov