|
Stanislav Chudík

Trenčín zdolal Senec, Bratislava ovládla derby

SLO

V druhom kole skupiny Západ sme boli svedkami zaujímavých zápasov. V tom prvom sa stretol nováčik zo Senca s Trenčínom. V druhom zápase skupiny sme boli svedkami derby zápasu Bratislavy s Trnavou.

Trenčín s dobrým vstupom do sezóny

V rámci druhého kola Niké Superligy skupiny Západ sa stretli v prvom meraní síl Trenčín a Senec. Senec v prvom kole tesne nestačil na Bratislavu, keď prehral 5:4. Trenčín bodoval proti Trnave, keď si hráči spod hradu Matúša Čáka pripísali bod za remízu 3:3. Senec ako nováčik súťaže veril, že v druhom vystúpení zaknihuje prvé body v sezóne. Trenčín nabudený cenným bod s Trnavou, tiež chcel opäť bodovať. Úvod zápasu mali lepší Senčania, brankár Kopčan aj obrana Trenčína však odolala. Potom sa osmelil aj Trenčín. Ani jeho šance však gól nepriniesli. Prvý polčas bol herne pomerne vyrovnaný. Gól ale nepriniesol a tak sa tímy rozišli na polčasovú prestávku za stavu 0:0. Do druhého dejstva vstúpil lepšie Trenčín, keď sa zásluhou Sucháneka ujal vedenia 1:0. O tri minúty viedli Trenčania už 2:0, keď využili chybnú rozohrávku brankára Senca a Klemens sa zapísal do listiny strelcov. Po tomto góle začal hrať Trenčín umne, keď hral zodpovedne v obrane, čo im vychádzalo až do 47. minúty. Senčania začali hrať v šestici bez brankára a z tlaku vyťažil znižujúci gól, o ktorý sa postaral Mészároš. V 49. minúte však Trenčín opäť viedol o dva góly. Strelecky sa presadil Martin Ďuráči. V 50. minúte ešte pečatil víťazstvo Trenčína gólom na 4:1 Pagáč. Trenčín tak zvládol víťazne zápas so Sencom a pripísal si dôležité tri body.


Senec vs. Trenčín 1:4 (0:0)
Góly:
47. Mészároš - 33. Suchánek, 36. Klemens, 49. Ďuráči, 51. Pagáč

Povedali po zápase:

Hráč Senca Tomáš Stašík: Škoda, že sme nevyužili naše šance. Súper bol efektívnejší a vyhral. Je to taká nováčikovská daň. V prvom dejstve to bol vyrovnaný zápas. V tom druhom bol Trenčín efektívny a my nie. V ďalších zápasoch musíme práve na tomto popracovať. 

Hráč Trenčína Richard Pagáč: Zápas sa dá hodnotiť pozitívne. Hrali sme tak, ako sme chceli a sme veľmi radi, že berieme tri body. Dnes rozhodla naša súdržnosť a to, že sme robili to, čo sme si pred zápasom povedali.                                                                                                

Derby ovládla Bratislava

Úvod zápasu sa začal celkom svižne. Šance boli na oboch stranách, brankári však držali vyrovnaný stav a čisté konto. Prvý gólový moment zápasu prišiel v 16. minúte, keď sa s loptou pomedzi trnavskú obranu predral Jurkemik, ktorý loptu ešte nezištne posunul na Ládyho a ten otvoril skóre. V 18. minúte prišiel zlomový moment zápasu. Brankár Orichel zle rozohral a následne Dušan Dzíbela zahral rukou proti strele, ktorá mierila do brány a tak videl červenú kartu. Bratislava dostala výhodu pokutového kopu a taktiež päťminútovej presilovky o jedného hráča. Pokutový kop premenil Haladej a Bratislava viedla 2:0. Bratislava po góle ešte pokračovala v tlaku, keďže hrala presilovku o jedného hráča. V 20. minúte bolo 3:0 pre Bratislavu, keď sa z dorážky presadil Dolník. Vo zvyšku prvého dejstva už gól nepadol a tak po prvom polčase viedla Bratislava 3:0. Trnava v druhom dejstve skúsila hru bez brankára a snažila sa zatlačiť Bratislavu. Trnavčania sa dostali do tlaku, z ktorého vyťažili zníženie na 1:3, keď sa po peknej prihrávke Loskota hlavou presadil Antol. Trnava po znížení pokračovala v tlaku a Bratislava hrozila najmä z protiútokov. Trnavu neraz podržal pri ich šanciach Loskot, ktorý sa postavil na miesto brankára Orichela. V 41. minúte viedla však Bratislava znovu o tri góly, keď sa lopty zmocnil Haladej a strelou spoza polovice ihriska využil vysoké postavenie Trnavy aj ich brankára a zvýšil na 4:1. V závere sa Trnava ešte dočkala zníženia na 2:4, o ktoré sa postaral Krcho. Bratislava si však víťazstvo postrážila a po záverečnom hvizde sa tak tešila z druhého víťazsta v sezóne. 


Bratislava vs. Trnava 4:2 (3:0)
Góly:
16. Lády, 18., 41. Haladej, 20. Dolník - 33. Antol, 49. Krcho

Povedali po zápase:

Hráč Trnavy Martin Antol: Veľa chýb vzadu nás stálo výsledok 3:0. Zbytočná červená karta pri ktorej sa to asi zlomilo. My sme mali veľké šance na to, aby sme otvorili skóre, gól sme však nedali a Bratislava áno. Bratislava zaslúžene vyhrala a ja jej gratulujem. Bratislava hrala kompaktnú defenzívu, vyrážala do protiútokov a bola úspešná. Dnes to nebol náš deň. Do ďalších zápasov sa musíme prakticky vo všetkom zlepšiť.


Hráč Bratislavy Martin Jurkemik: S Trnavou sme dlho nevyhrali. Išli sme s tým do zápasu, že to bude ťažký zápas. Koniec-koncov to však bol hladký priebeh, keď sme viedli 3:0 a zápas sme si strážili. Zápas rozhodla červená karta, ktorá bola pre Trnavu zbytočná. Sme spokojní so vstupom do sezóny, najmä po nevydarenom finále. Ideme si za svojim cieľom. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov