|
Stanislav Chudík

Prešov a Humenné vstúpili do sezóny suverénnymi výkonmi

SLO

Vo štvrtok sa uzavrel program prvého kola Niké Superligy. Odohrali sa zápasy skupiny Východ. V prvom zápase sa v tradičnom východniarskom derby stretli Prešov a Košice. V druhom stretnutí si majster z Humenného zmeral sily proti nováčikovi z Bardejova.

Prešov nedal Košiciam šancu

Na prvý gólový moment sme nemuseli dlho čakať. V 4. minúte dorazil loptu do brány Beliš, ktorý otvoril gólový účet zápasu. V 9. minúte bolo už 2:0, keď po peknej kombinácii zakončil gólovo akciu Prešova Dávid Kuhajdík. V 13. minúte bolo už 3:0, keď si košický obranca horšie prebral loptu, čo využil dobre napádajúci Mikluš, ktorý mu ju vypichol a pri nájazde na bránu mal chladnú hlavu, obišiel brankára Pellu a pohodlne skóroval. V 20. minúte bolo už 4:0, keď Prešov opäť dobre zakombinoval a akciu gólovo zakončil Lukáč, ktorý uzavrel gólový účet prvého polčasu na 4:0 z pohľadu Prešovčanov. Aj druhé dejstvo pokračovalo v intenciách toho prvého.


Prešov kontroval hru a dominoval na ihrisku. V 27. minúte zaváhal pri rozohrávke košický brankár, ktorému vypichol loptu Beliš, ktorý pohodlne navýšil na 5:0. Šancu korigovať výsledok mali Košice v 30. minúte Macejko však neprekonal brankára Prešova Kapraľa. V 42. minúte Lukáč dobre zapracoval na polovici, vymenil si loptu so svojim spoluhráčom, ktorý mu loptu vrátil a Lukáč sa presadil po druhýkrát v zápase. V poslednej päťminútovke sme videli ešte dva presné zásahy Prešova, ktoré demonštrovali ich dominanciu. Postaral sa o ne Vantruba, ktorý tak potvrdil dobrý vstup Prešova do nového ročníka. Prešov zvíťazil nad Košicami 8:0.

Prešov vs. Košice 8:0 (4:0)
Góly:
4., 27. Beliš, 9. D. Kuhajdík, 13. Mikluš, 20., 42. Lukáč, 45., 50. Vantruba

Povedali po zápase:

Hráč Prešova Nikolas Lukáč: Od začiatku zápasu sme boli lepším mužstvom, využili sme naše šance a strelili rýchle tri góly. Prešov má vždy ambície len víťaziť a tak je to aj tentokrát. Máme skúsený tím, vieme, čo chceme hrať a budeme v tom pokračovať aj naďalej.


Hráč Košíc Stanislav Pella: Dnes sme herne vybuchli. Robili sme veľa chýb. Zišli sme sa v takejto zostave prvýkrát, ale nechcem sa na to vyhovárať. Prešov je skúsené mužstvo, vypracovali si pekné akcie a my im môžeme len pogratulovať. Verím, že v ďalších zápasoch príde z našej strany zlepšenie. 

Humenné s pohodlným vstupom do sezóny

Humenné vstúpilo do sezóny suverénne a už do 11. minúty viedlo pohodlne 4:0. Humenčanom vychádzali akcie, kombinácie aj štandardné situácie. O prvé štyri góly sa postarali Voroňák, Adam Elizeuš, Blaško a Skvašík. Posledný menovaný v poslednej minúte prvého dejstva pridal ešte jeden gól, ktorým uzavrel polčasový výsledok na 5:0 pre svoj tím. V druhom dejstve sa obraz hry výrazne nezmenil. Humenné dominovalo a bavilo so hrou. Často sme videli veľmi pekné kombinácie, ktoré končili vyšachovaním obrany a zakončením do prázdnej brány. Humenné v druhom dejstve pridalo ešte deväť presných zásahov a tak zvíťazilo suverénne 14:0. Štyri góly v zápase strelili Voroňák a Skvašík, ktorí sa tak výrazne prihlásili do boja o koruna kráľa strelcov. 


Humenné vs. Bardejov 14:0 (5:0)
Góly:
3., 48., 49., 50. Voroňák, 9. A. Elizeuš, 10. Blaško, 11., 25., 27., 43. Skvašík, 39. Balog, 40. Porvazník, 41. Mišľan, 44. Pankovčin

Povedali po zápase:

Hráč Bardejova Pavol Javorský: Bola to pre nás veľká škola malého futbalu. Bola to naša premiéra, hrali sme proti majstrovi Slovenska a to bolo aj patrične vidieť. Musíme posilniť svoj káder a uvidíme, čo prinesie ďalší zápas. 


Hráč Humenného Vladimír Voroňák: Sme radi, že sme vstúpili do sezóny víťazne. Od úvodu sme sa dobre nakopli a verím, že to bude takto pokračovať. V ďalších zápas očakávam náročné stretnutia, na ktoré sa musíme dobre pripraviť, ale už sa na ne teším a verím, že budeme znovu úspešní. U nás sa nič nemení, rovnako ako v minulej sezóne, ideme si proti každému súperovi zahrať.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov