|
Stanislav Chudík

Martin so suverénnym víťazstvom, Nitra rozhodla v závere

SLO

V stredu sa rozbehla Niké Superliga aj v skupine Stred. V prvom zápase stredajšieho programu sa stretol Martinom so Zvolenom. V druhom zápase v rámci druhého hracieho dňa sa stretla Nitra s domácou Banskou Bystricou.

Martin nedal Zvolenčanom žiadnu šancu

V úvodných minútach sa hral opatrný malý futbal, keď sa oba tímy snažila hrať zo zabezpečenej obrany. Do prvej väčšej šance v zápase sa dostali Zvolenčania v 10. minúte, keď Bobor opečiatkoval brvno brány Martina Feriančika. V zápase však platilo staré-známe, nedáš - dostaneš. Tomáš Kucej si na polovici ihriska vybojoval loptu, šikovne sa s ňou preštrikoval až do zakončenia a otvoril skóre zápasu. V 15. minúte sa podarilo Martinčanom využiť zlé vybehnutie brankára a Sopóci zvýšil na 2:0. V ďalších desiatich minútach prvého dejstva už gól nepadol a tak šli tímy na polčasovú prestávku za stavu 2:0 pre Martin. Druhý polčas gólovo načal Kucej, ktorý sa presadil z pokutového kopu, ktorý rozhodca nariadil po faule v pokutovom území. Ďalší gól sme videli v úvode 39. minúty, keď prudký prízemný, krížny pas od brankára Martinčanov našiel pred bránou Thomku, ktorý  loptu upratal do sita a zvýšil už na 4:0. V 42. minúte sa dopustil zvolenskí brankár Höger nedovolenej hry rukou, za čo inkasoval červenú kartu. Martinskí hráči v druhom polčase na ihrisku dominovali, čo podčiarkol v 43. minúte Burger, ktorý zakončil do opustenej brány po krásnej kombinácii. V poslednej päťminútovke Martinčania pridali ešte ďalšie dva góly, keď sa do listiny strelcov zapísali znovu Thomka, pre ktorého to bol druhý presný zásah v zápase a Kucej, ktorý zavŕšil hattrick. Martin tak vstúpil do nového ročníka suverénnym víťazstvom 7:0.


Martin vs. Zvolen 7:0 (2:0)
Góly:
12., 30., 50. Kucej, 15. Sópoci, 39., 45. Thomka, 43. Burger

Povedali po zápase:   

Hráč Martina Tomáš Kucej: Bol to vydarený prvý zápas, asi ani sami sme si to takto nepredstavovali. Dali sme v prvom polčase dva góly, čo nám pomohlo a môžeme byť spokojní. Nemáme žiadne veľké ambície, pôjdeme od zápasu k zápasu. Som rád, že nám v zápase vychádzala naša kombinácia. Vrátil sa k nám do tímu Lukáš Janič, ktorý nám herne určite pomôže.

Nitra rozhodla v poslednej minúte

Do prvej väčšej šance v zápase sa dostali Nitrania v 4. minúte, Bystričanov však podržal brankár. Prvý gól v zápase však prišiel na druhej strane, keď sa presadil Štubian. Vyrovnanie v zápase však prišlo už o necelé dve minúty, keď sa v 9. minúte presadil exportnou strelou z veľkej diaľky Turan. V 13. minúte mohli domáci Banskobystričania znovu viesť, loptu však ani na viackrát nedostali do brány. V prvom dejstve mali ešte jednu veľkú príležitosť na skórovanie aj nitrianski hráči, tá však ostala nevyužitá a tak sa šlo na polčasovú prestávku za vyrovnaného stavu 1:1. Druhý polčas začali Bystričania lepšie, keď v 29. minúte mal dobrú šancu na skórovanie Sanitra, ten však len tesne minul bránu. V 37. minúte sa triasla konštrukcia brány Banskej Bystrice. Pekná akcia tak gólom neskončila. V 41. minúte boli zase blízko ku gólu domáci hráči, loptu však tesne pred bránou dokázala obrana Nitry upratať do bezpečia. V 44. minúte sa trisla žrď aj na opačnej strane. Tentoraz ju trafil hlavou Zeleňanský. V 45. minúte mali hráči spod Zobora výhodu priameho kopu. O jeho zahrania sa postaral Kružlík, ktorý ako ďalší iba opečiatkoval žrď brány. V 50. minúte mala Nitra výhodu ďalšieho priameho kopu. Tentokrát zahrali signál, ktorý o všetkom rozhodol. Kružlík našiel pred bránou Konáreka, ktorý sa presadil a rozhodol týmto gólom o víťazstve Nitry v pomere 2:1. 


Nitra vs. Banská Bystrica 2:1 (1:1)
Góly:
9. Turan, 50. Konárek - 7. Štubian

Povedali po zápase

Hráč Banskej Bystrice Alexander Schütz: Takáto prehra mrzí. Stalo sa nám to Nitrou aj minulú sezónu. Máme veľkú obmenu kádra. Skončili u nás v tíme veľmi dôležití hráči, čiže to chvíľu potrvá, kým si to sadne. Verím, že v ďalších zápasoch to bude lepšie, hlavne v koncovke. 

Hráč Nitry Krištof Konárek: Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Som rád za víťazný gól. Neviem či ma to bude niečo stáť, ale ja si budem musieť zadovážiť nové kopačky, pretože som v kabíne povedal, že ak zvíťazíme, tak si kúpim nové. V tejto sezóne chceme vyhrávať zápasy a ja verím, že sa nám to aj bude dariť. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov