|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred zápasmi prvého kola skupiny Stred. Manažér Martina: Verím, že táto sezóna bude pre nás úspešná

SLO

Už dnes pokračuje ďalšími zápasmi prvé kolo Niké Superligy. Tentokrát sú na programe zápasy v skupine Stred. V nej sa predstavia tímy NItra, Zvolen, Banská Bystrica a Zvolen.

Vylepšia si tímy zo skupiny Stred oproti vlaňajšej sezóne?

Zo skupiny Stred sa v predchádzajúcej sezóne do play-off prebojovali mužstvá Nitry a Martina. V základnej skupine v minulej sezóne postupové prvé dve priečky obsadili Martin a Nitra. Martinčania ovládli dianie, keď obsadili prvé miesto so 14 bodmi, keď získali 14 bodov za štyri víťazstvá a dve remízy. Druhé miesto obsadila Nitra, ktorá skončila iba o bod za Martinom. Na svoje konto si pripísali 13 bodov za štyri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru. Tretiu priečku obsadila Banská Bystrica so štyrmi bodmi, keď v šiestich zápasoch zaknihovali jedno víťazstvo, jednu remízu a vo zvyšných zápasoch ťahali za kratší koniec. Zvolen skončil posledný s jedným víťazstvom. Cesta Martina a Nitry v play-off skončila už vo 4-finále, kde oba tímy zo skupiny Stred vypadli. Martinčania nestačili na neskoršieho majstra z Humenného a Nitra vypadla po prehre s Bratislavou, ktorá skončila na konečnom druhom mieste. 

Manažér Martina Juraj Valášek: Verím, že tento rok bude pre nás úspešný

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Pre náš celok to bude tretia sezóna v Niké Superlige a myslím si, že za posledné dva roky sme sa už v lige oťukali. Ja osobne budem veľmi rád, ak budeme aj naďalej pokračovať vo výkonoch z minulého ročníka. Do tímu aj tento rok pribudnú nové tváre a bude dôležité, aby každý jeden pochopil herný systém, ktorým sa chceme prezentovať. Sme dobrá partia a ťaháme za jeden povraz a verím, že aj tento rok bude pre nás úspešný.

S akými cieľmi vstupujete do sezóny?

Cieľ na tento rok si dávame rovnaký ako predchádzajúce ročníky a tým je postup do vyraďovacej fázy. Nie len z môjho pohľadu bola minuloročná skupinová fáza pre náš tím fantastická. Sme si vedomí chýb, ktoré sme spravili hlavne v zápasoch pri vedení 2:0 a budeme sa ich vyvarovať. Play-off je už kapitola sama o sebe. Je to o jednom zápase, ktorý nám absolútne nevyšiel. Trošku ma mrzí, že sa tento rok v tomto smere nezmenili propozície a nebude sa hrať štýlom odvetného zápasu. Myslím si, že by to prinieslo ešte väčšiu atraktivitu zápasov vyraďovacej fázy. Každopádne, v prvom rade musíme myslieť na skupinovú časť. Máme tu Nitru, ktorá nám má čo vracať, Zvolen, ktorý sa po ročnej odmlke bude určite chcieť vrátiť naspäť do play-off a Banskú Bystricu, ktorej play-off ušlo doslova v posledných sekundách. Všetko to budú nesmierne ťažké zápasy a do každého z nich budeme vstupovať s pokorou a rešpektom voči súperovi.

Čo očakávate od vášho najbližšieho súpera?

So Zvolenom to bude naše štvrté meranie síl. Posledný zápas nám vyšiel veľmi dobre, aj keď treba povedať, že priebeh tomu tak nenasvedčoval a Zvolen bol do posledných chvíľ veľmi nepríjemným súperom. Pôjde o prvý zápas sezóny, všetko bude otvorené. Ak bude hrať Zvolen tak ako v poslednom zápase, tak sa naozaj nemáme na čo tešiť. Som však zvedavý s akou taktikou na nás vybehnú.


V čom je váš súper nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?  

Zvolen má vo svojom tíme individuality, o ktoré sa môže oprieť. Ako pozerám, tak už je zverejnená aj zvolenská súpiska a do bránky sa zrejme postaví Höger, ktorý toho dosť pochytá. Preto bude pre nás dôležité premeniť každú šancu, ktorá sa nám naskytne. Taktiku sa však dozvieme až na mieste od nášho trénera Fintu a vedúceho tímu Riša. Hádam bude úspešná. 

Aké zmeny nastanú v kádri v novej sezóne?

Káder zostáva viac-menej pohromade. Z dôvodu zahraničného štúdia nás tento rok neposilní Samo Pekelský, avšak teší nás návrat Lukáša Janiča. Na prvý zápas v sezóne hlásime zopár zmien či už je to z pracovných alebo zdravotných dôvodov. Minuloročnými výkonmi v U23 ako aj výkonmi v mestskej lige zaujali Dominik Gallo a Jožko Sopóci a preto im prišla pozvánka na prvé kolo. Do bránky sa opäť postavý Erik Feriančík. Všetci sa už veľmi tešíme na novú sezónu.

Manažér Zvolena Ján Račko: Chceme sa pobiť o postup do play-off

Aké sú vaše očakávania od novej sezóny?

Očakávam skvalitnenie ligy aj vďaka tomu, že v nej už môžu nastúpiť aj hráči, ktorí hrajú aj druhú najvyššiu ligu veľkého futbalu. Tímy, ktoré takýchto hráčov neprivedú môžu stagnovať, čo môže byť aj náš problém. 

S akými cieľmi vstupujete do sezóny?

Cieľ ostáva rovnaký ako v minulej sezóne a tým je snaha o postup do play-off a ďalej zapracovávať do tímu mladých a šikovných hráčov. 

Čo očakávate od súpera?

Náš súper z Martina patrí k tým kvalitnejším v súťaži. Majú kvalitného brankára a hrajú zo zabezpečenej obrany. 


V čom je súper nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Martin je nebezpečný najmä v rýchlom prechode do útoku a vtedy, keď dokáže súpera nebezpečne prečísliť. Platiť by na nich mohla hra zo zabezpečenej obrany a zodpovedný prístup všetkých hráčov. Dôležité bude, aby sme boli efektívni, keď sa nám naskytnú príležitosti skórovať. 

Aké zmeny nastanú v kádri v novej sezóne?

V novej sezóne nastane iba zopár zmien. Do tímu pribudlo zopár mladých hráčov, o ktorých si sľubujeme, že skvalitnia našu hru v ofenzíve. 

Manažér Nitry Branislav Adámek: Chceme Nitru reprezentovať čo najlepšie

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Očakávania sú podobné, tak ako každý nový ročník. Budeme sa snažiť reprezentovať Nitru čo najlepšie.

S akými cieľmi vstupujete do sezóny?

Ciele v novom ročníku sú hlavne stabilizovať káder a pokúsiť sa prebojovať do play-off.

Čo očakávate od vášho súpera?

Od Banskej Bystrice očakávame, že to bude veľmi náročný zápas. V prvom zápase novej sezóny budú s nami určite chcieť bodovať. My však kožu určite lacno nepredáme. 


V čom je váš súper nebezpečný?

Súper má početný a kvalitný káder s dobre organizovanou hrou a skúsených hráčov. My však budeme hrať svoju hru, ktorá veríme, že bude úspešná. 

Aké zmeny nastanú v kádri v novej sezóne?

Aj tento rok dostanú príležitosť zahrať si Niké Superligu viacerí noví hráči. Je to aj vďaka tomu, že disponujeme veľkým počtom šikovných a kvalitných hráčov.

Manažér Banskej Bystrice Marián Sanitra: Čaká nás náročný úvodný zápas

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Nemáme veľké oči, no vieme, na čo máme a akou kvalitou disponujeme.

S akými cieľmi vstupujete do sezóny?

V našom treťom ročníku bude cieľom konečne postúpiť do play-off.

Čo očakávate od súpera?

Rýchly ofenzívny futbal s dobrým pohybom smerom do defenzívy.

V čo je súper nebezpečný a čo by na neho mohlo platiť?

Súper disponuje kvalitnou hrou v ofenzíve a tiež agilitou hráčov v osobných súbojoch.

Aké zmeny nastali v kádri v novej sezóne?

Niekoľko nútených zmien sme vykonali, odchádzajúcich hráčov sme nahradili novými, ktorých sa budeme snažiť zapracovať do mužstva. Uvidíme, koľko zápasov to potrvá. 

Zápasy LIVE

Oba zápasy Niké Superligy skupiny Stred si budete môcť pozrieť aj LIVE prostredníctvom živého vysielania na NIké TV. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov