|
Stanislav Chudík

Bratislava na úvod zdolala nováčika zo Senca, Trnava si podelila body s Trenčínom

SLO

V utorok sa rozbehol nový ročník Niké Superligy. Ako prvé do neho vstúpili tímy zo skupiny Západ. V zápase číslo jedna sa stretla Bratislava s nováčikom zo Senca. V stretnutí číslo dva o prvé body bojovali Trnava a Trenčín.

Bratislava v deväťgólovom zápase zdolala nováčika zo Senca

Nováčik začal proti vicemajstrovi z minulej sezóny nebojácne a v 5. minúte sa ujal vedenia, keď sa po kombinácii presadil Marič. Bratislava kontrovala vyrovnávajúcim gólom prakticky okamžite, keď sa o vyrovnanie postaral o minútu Štefunko. O dve minúty Bratislava už viedla, keď sa prízemnou strelou presadil Lády. O ďalšie tri minúty Bratislava viedla už o dva góly, keď bol na konci akcie Jurkemik. Senec však aj naďalej hrozil a o päť minút sa mu podarilo skorigovať na 2:3, keď Sabo využil zlú rozohrávku brankára Bratislavy. Do polčasu už ďalší gól nepadol a tak šli tímy na polčasovú prestávku za stavu 3:2 pre Bratislavu.


V úvode druhého dejstva sa hral vyrovnaný malý futbal. Šance v prvých desiatich minútach druhého dejstva ostávali nevyužité. Až prišla 35. minúta a Bielčika si našla po peknej prihrávke lopta pred bránou a ten ju upratal do sita a zvýšil na 4:2. O dve minúty na to bratislavský hráč Blažej dobre napádal, získal loptu, nahral ju Haladejovi, ktorý poľahky zvýšil na 5:2 pre Bratislavu. Od 42. minúty sa Senčania odhodlali k hre v šestici bez brankára. Senec zavrel Bratislavu na vlastnej polovici, čo slávilo úspech. V 45. minúte sa podarilo na 3:5 znížiť Sabovi. O tri minúty na to bol už rozdieľ v skóre len jednogólový, keď znížil Pomichal. V závere však už ďalší gól nepadol a Bratislava si udržala jednogólový náskok. Po záverečnom hvizde sa tak bratislavskí hráči tešili z víťazstva a prvých troch bodov do tabuľky.

Bratislava vs. Senec 5:4 (3:2)
Góly:
6. Štefunko, 8. Lády, 11. Jurkemik, 35. Bielčik, 37. Haladej - 5. Marič, 16.,45. Sabo, 48. Pomichal


Povedali po zápase

Hráč Senca Lukáš Čambal: Nezachytili sme úvod stretnutia, ale v závere to už vyzeralo tak, ako som si to predstavoval. Musíme sa postupne zlepšovať. Verím, že zapracujeme do tímu ešte zopár šikovných hráčov a výsledky sa dostavia. 


Hráč Bratislavy Marek Paštrnák: Na úvod to bol veľmi ťažký zápas. Zaspali sme úvod. Chvíľu trvalo, kým sme sa rozhýbali, ale potom padli góly a bolo to lepšie. V závere sme si to trochu skomplikovali, ale vďaka bohu za tri body. Súper bol behavý a myslím, že to môžu dotiahnuť ďaleko. Umiestnenie v TOP 3 bude pre nás latka, ktorú nebudeme chcieť podliezť. 

Trenčín siahal proti Trnave na víťazstvo, nakoniec sa zrodila remíza

V piatej minúte mal Trenčín výhodu priameho kopu a ten využil na otvárací gól brankár Kopčan, ktorý tvrdou strelou po zemi otvoril skóre zápasu. Po góle prebrala dominanciu na ihrisku Trnava, ale Trenčín vyrážal do nebezpečných protiútokov. Trnavskému tímu sa podarilo vyrovnať v 18. minúte, keď sa na zadnej tyči presadil kanonier Bombicz. Trenčín však ešte do polčasu išiel znovu do vedenia, keď sa z rohového kopu po tečovanej strele zapísal do listiny strelcov Marcinát. To bola na časomiere už 25. minúta a tak Trenčín išiel na polčasovú prestávku šťastnejší, keď jeho hráči viedli 2:1


V druhom polčase sa Trnava snažila o vyrovnanie. Obrana Trenčanov na čele s brankárom Kopčanom však odolávala. Naopak Trenčín bol ten, kto sa ako prvý presadil aj v druhom polčase. Opäť to bolo po rohovom kope. Tentokrát sa lopta odrazila lopta opäť k Marcinátovi, ktorý zvýšil na 3:1 pre Trenčín. Trnava sa po inkasovanom góle pustila do hry bez klasického brankára v šestici. Ich cieľ boj jasný a to skorigovať nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas. Trnava zavrela Trenčín na ich polovici a z tlaku sa im podarilo v 42. minúte vyťažiť gól na 2:3. Po vydarenej kombinácii sa presadil Loskot. Trnava po strelenom góle pokračovala v hre v šestici a snažila sa o vyrovnanie. Z prevahy sa im podarilo vyťažiť aj gól na 3:3, keď v 45. minúte dotlačil loptu za bránkovú čiaru Klenkovič. Trnavčanom sa málil aj výsledok 3:3 a naďalej zostávali v hre bez brankára, v snahe streliť vedúci gól. Azda najbližšie k nemu bol v 50. minúte Michal Takáč. Osamotený pred bránou však loptu neupratal do brány. Po záverečnom hvizde sa tak tímy rozišli po nerozhodnom výsledku 3:3 a pripísali si tak do tabuľky po jednom bode. 


Trnava vs. Trenčín 3:3 (1:2)
Góly:
18. Bombicz, 42. Loskot, 45. Klenkovič - 5. Kopčan, 25.,37. Marcinát

Povedali po zápase:

Hráč Trnavy Adam Bombicz: Bod sa nám máli. Mali sme veľa čistých šancí, ktoré sme nepremenili. Trenčín mal dnes aj trochu šťastia, ale to patrí k tomu. Myslím si, že ak budeme efektívnejší, tak sa výsledok dostaví. Došlo k miernej obmene kádra a my sa potrebujeme viac zohrať. Je to však len prvý zápas a vôbec nič nie je stratené. 


Brankár Trenčína Martin Kopčan: My sme šli do zápasu s tým, aby sme neprehrali. Aj keď sme viedli 3:1, hrali sme viac v obrane, lebo sme vedeli s kým hráme. Bod proti Trnave určite poteší. Do každého zápasu idem s tým, že chcem vyhrať a dať prípadne gól. Ten úvodný nás naštartoval. Je to náš prvý zápas v takejto zostave. Aj u nás prišlo k značnej obmene kádra, ale je škoda, že sme zápas nedotiahli k víťazstvu.  

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov