|
Stanislav Chudík

Na západe vicemajster proti nováčikovi a Trnava proti Trenčínu

SLO

Už zajtra sa naplno rozbehne nový ročník Niké Superligy. Nová sezóna sa rozbehne na západe. Prvé kolo sa odohrá v Trnave. V skupine Západ prichádza v novej sezóne k jednej zmene. Piešťany už nepokračujú v súťaži a nahradí ich nováčik zo Senca.

Potrápi nováčik na úvod vicemajstrovskú Bratislavu?

V úplne prvom zápase sezóny nastúpia proti sebe Bratislava a Senec. Bratislava sa v predchádzajúcej sezóne prebojovala až do finále, kde v dramatickom zápase o zlato nestačila na Humenné. Bratislavčania prehrali až na pokutové kopy. Ich cesta do finále viedla najskôr cez štvrťfinále, kde si pohodlne poradili s Nitrou po výsledku 6:2. V semifinále narazili na Prešov. Vo výbernom a dramatickom stretnutí rozhodli po výsledku 5:5 až pokutové kopy, ktoré lepšie zvládli hráči z hlavného mesta. V základnej časti získali bratislavskí hráči 11 bodov za tri víťazstvá, dve remízy a jednu prehru. Ciele Bratislavy budú určite postupové aj v tejto sezóne a možno aj tie najvyššie. 


Senec vstupuje do sezóny 2023/2024 ako nováčik. V minulej sezóne dokráčal nováčik z Humenného senzačne až k titulu majstra Niké Superligy. Senčania budú patriť z úvodu k neznámemu a ťažko predpovedať, čo od nich očakávať. Gro mužstva by mali tvoriť hráči mužstva Banco Casino, ktoré je úradujúcim majstrom Slovenska. Miernym favoritom v prvom stretnutí bude bratislavský tím, ktorý by mal ťažiť z väčších skúsenosti so súťažou. Ale nováčik na úvod bude určite náročnou prekážkou. Zápas sa odohrá v Trnave na ihrisku Lokomotívy a výkop je naplánovaný na 19:00. 

Trnava vyzve doma Trenčín

Druhým zápasom skupiny Západ bude stretnutie medzi Trnavou a Trenčínom. Trnava mala skvelú základnú časť minulej sezóny, keď ňou prešla bez prehry s bilanciou päť víťazstiev a jedna remíza. Trnava sa vo 4-finále stretla s Košicami, ktoré porazila 4:2. Následne sa Trnava stretla v semifinále s Humenným, kde im zápas nevyšiel podľa predstáv a po prehre 5:3 smerovali do zápasu o bronz. V ňom sa stretli s Prešovom. Trnava však v značne oklieštenej zostave nestačila na Prešov a prehrala 7:3 a tak sa po dvoch rokoch netešila zo zisku žiadneho cenného kovu. Trnava bude mať v novej sezóne určite vysoké ambície. Prvoradým cieľom bude postup do play-off. Trnava má skúsený káder, zložený z viacerých reprezentantov. 


Trenčín sa minulý rok prebojoval do štvrťfinále, v ktorom nestačil na Prešov. V základnej skupine Západ obsadili tretie miesto, keď získali štyri body za jednu výhru, jednu remízu a štyri prehry. Trenčín by určite aj tento rok postúpil do play-off, kde by sa radi prebojovali čo najďalej. Konkurencia na západe je veľká, Trenčín však patrí k tradičným mužstvám, ktoré má množstvo skúseností. V prvom zápase sezóny bude favoritom Trnava, ktorá má pozitívnu zápasovú bilanciu s Trenčínom, kde ich v minulej sezóne dvakrát zdolali. Trnava sa bude snažiť taktiež natiahnuť svoju šnúru víťazstiev na domácej pôde. Stretnutie medzi Trnavou a Trenčínom má výkop o 20:15.


Oba zápasy prvého kola Niké Superligy v skupine Západ si budete môcť pozrieť aj LIVE prostredníctvom živého vysielania na Niké TV. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov