|
Stanislav Chudík

Už o týždeň štartuje nový ročník Niké Superligy aj s dvoma nováčikmi

SLO

Nová sezóna Niké Superligy je už doslova za dverami. Šiesty ročník súťaže sa rozbehne už v utorok v skupine Západ. V stredu budeme pokračovať v skupine Stred a vo štvrtok sa odohrajú stretnutia skupiny Východ. V blížiacom sa ročníku sa predstaví opäť 12 tímov. V novej sezóne uvidíme aj dva nové tímy.

V skupine Západ nováčikom Senec

V sezóne 2023/2024 budú na západe pokračovať tím Bratislavy, ktorý v poslednej sezóne obsadila druhé miesto, Trnava, ktorá skončila naposledy štvrtá a Trenčín. V Niké Superlige v novej sezóne už nebude pokračovať tím Piešťan. Jeho najväčším úspechom počas piatich sezón bol zisk bronzu v sezóne 2019/2020. Piešťany v Niké Superlige nahradí mužstvo Senca. Západná skupina bola vždy veľmi napínavá a vyrovnaná. Uvidíme, či sa Senčanom podarí v novej sezóne prekvapiť niektorého z favoritov a zamiešať postupové karty. 

Manažér Senca Lukáš Čambal pred premiérovou sezónou Senca v Niké Superlige: Pre Senec je to výborná správa, že si zahráme Niké Superligu a znamená to taktiež aj zviditeľnenie samotného mesta. Máme príležitosť si zahrať kvalitný malý futbal a vyskúšať aj nových hráčov. Očakávam veľmi kvalitné zápasy a verím, že dokážeme zviditeľniť Senec na mape malého futbalu.



Skupina Stred pokračuje v rovnakom zložení

V skupine Stred sa nič nemení. Zahrajú si v nej tímy Banskej Bystrice, Zvolena, Nitry a Martina. Zápasy týchto tímov bývajú veľmi vyrovnané. V poslednej sezóne sa do play-off prebojovali Martin a Nitra. Uvidíme, či v tejto sezóne príde k zmene a karty v hre o postup do vyraďovacej časti zamiešajú aj Banskobystričania a Zvolenčania.


Bardejov pribúda na mapu Niké Superligy

V skupine Východ prichádza taktiež k jednej zmene. V novej sezóne už nebude pokračovať tím Galaktik Košice, ktorý nahradí Bardejov. Zloženie skupiny Východ bude teda Prešov, Košice, Humenné a Bardejov. Na Východe to bude určite pikantný boj o postup do play-off. Prešov v ňom nechýbal ani raz. Košičania sú dvojnásobný majster a vždy majú vysoké ambície. Humenné v minulej sezóne ako nováčik dokráčalo až k majstrovskému titulu. Uvidíme, ako zamiešajú poradím na východe Bardejovčania. 

Manažér tímu Bardejova Marek Paľo: Je to pre nás veľká výzva. Sme radi, že malý futbal a Niké Superliga sa budú hrať v našom meste. Verím, že sa nám podarí vychovať nejakých reprezentantov. Radi by sme sa prebojovali do bojov o medaily. 


Postupový kľúč do play-off je jednoduchý. Do 4-finále automaticky postúpia dva najlepšie tímy po základnej časti, ktorá sa hrá systémom každý s každým dvakrát. Šesť tímov doplnia dva najlepšie tímy z tretích miest. Zápasy play-off sa budú hrať na jeden víťazný zápas. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov