|
Stanislav Chudík

Štartuje SZMF Superliga U23, v utorok na programe zápasy skupiny Stred

SLO

Štartuje tretí ročník SZMF Superligy U23. Aktuálnym majstrom je tím Humenného. Ako prvé sú na programe zápasy v skupine Stred. Stretnutia sa odohrajú vo Zvolene.

Už dnes štartuje nový ročník SZMF Superligy U23. SZMF Superliga U23 bude rozdelená do troch štvorčlenných skupín. V skupine Západ sa predstavia tímy Bratislavy, Trnavy, Trenčína  a Piešťan. V skupine Stred budú bojovať Martin, Zvolen, Banská Bystrica a Nitra. Na Východe si zahrajú Košice, Prešov, Humenné a Bardejov. V SZMF Superlige U23 sa v základných skupinách stretnú tímy dvakrát systémom každý s každým. Do play-off postúpia víťazi skupín a štvoricu semifinalistov doplní najlepší tím z druhých miest.  


V skupine Stred sa predstavia Zvolen, Nitra, Banská Bystrica a Martin. Zo skupiny Stred sa najlepšie minulú sezónu darilo tímu Zvolena, ktorý bojoval o cenný kov, ten však nakoniec nezískali, keď v zápase o bronz podľahli výberu Bratislavy a obsadili tak štvrté miesto. Zvolenčania tak ani na druhý pokus nezískali v SZMF Superlige U23 cenný kov. Kvalitný mladý tím môže mať túto sezónu aj Nitra, ktorá sa pred dvoma sezónami tešila z titulu. Uvidíme, ako sa v novej sezóne bude dariť Martinu a či dokážu nadviazať na dobré výkony seniorskej kategórie. O postup do play-off sa pobije aj Banská Bystrica, ktorej postup ušiel o dva body. 

Povedali pred štartom nového ročníka

Manažér tímu Nitry Matúš Šturdík: Verím, že hráči budú s radosťou reprezentovať Nitru

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Čakáme kvalitný malý futbal a hlavne máme veľké očakávania od najlepšieho strelca Niké TOP ligy v Nitre Alexa Pagačoviča, ktorý má nesmiernu formu, ktorú dúfame, že prenesie aj do tímy Nitry v SZMF Superlige U23.

 S akými cieľmi vstupujete do súťaže?

Pôjdeme od zápasu k zápasu. Nemáme konkrétne ciele, ale uvidíme, ako to dopadne. Našim cieľom je hlavne to, aby hráči s radosťou reprezentovali v súťaži tím Nitry.


Čo očakávate od zápasov?

Pevne verím, že ani jedno mužstvo nedôjde betónovať a prídu hrať otvorený malý futbal hore-dole. 

S akým bodovým ziskom budete po prvých troch zápasoch spokojní?

Určite by sme boli spokojní s plným bodovým ziskom a ak by to nevyšlo, tak aby sme uhrali také body, ktoré nás nechajú v hre o postup aj v odvetách.

Manažér tímu Banskej Bystrice Lukáš Berec: Do každého zápasu pôjdeme za víťazstvom

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Očakávam lepšie výkony ako v minulých sezónach. Viacerí hráči už odohrali zápasy v SZMF Superlige U23 a taktiež niektorí nastúpili aj za mužov, čiže budeme mať skúsenejší a kvalitnejší káder ako po minulé roky. 

S akými cieľmi vstupujete do súťaže?

V tretej sezóne by sme radi zabojovali o postup do vyraďovacej fázy, aj keď to bude veľmi náročné, nakoľko postupujú do play-off len štyria najlepší z troch skupín. 


Čo očakávate od zápasov?

Ťažko niečo očakávať. Papieroví favoriti skupiny sú Zvolen a Nitra. Martinčania sa v minulej sezóne zlepšili. Určite to budú opäť náročnejšie zápasy ako boli predchádzajúcu sezónu. 

S akým bodovým ziskom budete spokojní po prvých troch zápasoch?

Spokojní budeme aspoň s dvomi výhrami. Samozrejme do každého zápasu pôjdeme za víťazstvom. Už prvé zápasy môžu napovedať, že kto bude mať reálnu šancu na postup do semifinále. 

Manažér Martina Juraj Valášek: Pomýšľame na postup

Aké sú vaše očakávania od nového ročníka?

Do novej sezóny pôjdeme s poniektorými hráčmi, ktorí už majú skúsenosti z predchádzajúcich sezón, prípadne už nastúpili aj v seniorskej súťaži. Možno to budú práve oni, ktorí budú tým jazýčkom na váhach a pomôžu nám k víťazstvu. Môžem povedať, že očakávania sú opäť vyššie ako minulý rok. Mužstvo sa formovalo posledný týždeň vďaka trénerovi Ladislavovi Fazykovi a Dušanovi Štrbákovi, tak dúfam, že sa im podarilo nájsť správnu typológiu hráčov, ktorým sa tento rok podarí spraviť dobrý výsledok. 

S akými cieľmi vstupujete do súťaže?

Prvé dva ročník sme sa chceli v súťaži hlavne oťukať. Zistiť, kde robíme chyby a snažiť sa ich eliminovať. Musím povedať, že po prvej sezóne, kde sa nám žiaľ nepodarilo získať ani jeden bod, prišiel progres a bolo to v zápasoch aj vidieť. V niektorých zápasoch sme siahali na víťazstvo avšak nakoniec vyhral ten šťastnejší. Možno sa to bude zdať na základe posledných výsledkov ako prehnaný cieľ, ale chceli by sme túto sezónu pomýšľať na postup medzi štyroch najlepších a pobiť sa o prvé miesto v našej skupine. Bude to náročné, ale do chalanov vkladám našu dôveru. 


Čo očakávate od jednotlivých zápasov?

V prvom zápase narazíme na Zvolen, ktorý bude pre mňa osobne favorit našej skupiny. Zvolen sa vybral cestou, kde skúša mladých hráčov už aj v seniorskej súťaži a tým pádom naberajú skúsenosti. Bude to pre nás ťažký oriešok hneď takto z úvodu.

V druhom zápase narazíme na Banskú Bystricu, ktorá má v našej skupine najširšiu základňu spomedzi hráčov a majú teda z čoho vyberať. Minulý rok sme im uchmatli štyri body, tak uvidíme, čo prinesie tento zápas. Rozhodnúť môže každý detail.

V poslednom zápase sa stretneme proti Nitre, ktorej minulý rok ušiel postup v poslednom zápase, preto budú chcieť už od prvého zápasu ísť do toho naplno. Minulý rok sa nám hlavne v našom druhom zápase podarilo hrať s Nitrou vyrovnanú partiu, kde sme mali dosť šancí, vďaka ktorým sme mohli ísť do vedenia. Takéto šance budeme musieť tentokrát premeniť, aby sme pomýšľali na zisk bodov.

S akým bodovým ziskom budete po prvých troch zápasoch spokojní?

Prvú sezónu to bolo nula bodov, druhá sezóna priniesla jeden bod, tak verím, že nebudeme pokračovať v tendencii jeden bod navyše za každú sezónu. Negoval by som tak všetko, čo som povedal doteraz. Čiže, ak sa na to chceme pozrieť reálne, tak všetko od 5 bodov vyššie bude pre nás úspech a bude nás držať v hre o postup. 

Manažér Zvolena Ján Račko: Chceme sa pobiť o čo najvyššie miesto

S akým cieľom vstupujete do súťaže?

V prvých dvoch ročníkoch sme obsadili štvrté miesto. Radi by sme sa aj tento rok pobili o čo najvyššie miesto. Taktiež chceme postupne hráčov z kategórie U23 pripravovať na seniorskú kategóriu. Budeme sa musieť vysporiadať najmä s odchodom Dominika Eperješiho, ktorý bol našim ťahúňom. 


Čo očakávate od zápasov?

Sme radi, že zápasy odohráme v domácom prostredí. Očakávam vyrovnané zápasy, aj keď naši súperi prešli obmenami a taktiež očakávam, že sa kvalita jednoznačne zvýši. Budú nám síce chýbať nejakí hráči, ale verím, že ich vhodne nahradíme. 

S akým bodovým ziskom budete spokojní po zápasoch?

Budem rád, keď predvedieme dobrú hru a získame taký počet bodov, ktorý nás uchová v hre o postup aj smerom k odvetám. 

Zápasy LIVE

Všetky zápasy SZMF Superligy U 23 v skupine Stred si budete môcť pozrieť LIVE prostredníctvom živého vysielania na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov