|
Stanislav Chudík

Manažér Humenného Peter Barnišin: Víťazstvo pred našimi fanúšikmi malo neskutočnú emćoiu

SLO

Humenné to dokázalo. Pri svojej premiére získalo titul v Niké Superlige. Seniorom sa tak podarilo napodobniť ich kategóriu U23, ktorá sa taktiež radovala z majstrovského titulu. Pri všetkom bol v pozícii manažéra tímu Peter Barnišin, s ktorým sme sa po tomto úspechu rozprávali.

Pre Humenné to bolo premiérová sezóna v Niké Superlige. Ako ste videli cestu svojho tímu základnou časťou?

Základná časť bola taká cesta do neznáma, lebo sme vedeli, že sa proti nám postavia top tímy Prešova a Košíc a nevedeli sme, čo čakať od nováčika z Galaktiku. Základná časť bola extrémne náročná. Prvý zápas s ešte dobrým Galaktikom bol náročný, ale podarilo sa nám ho zlomiť vďaka domácemu prostrediu, v druhom zápase to bola exhibícia. S Košicami sme zaknihovali prehru, no následne sa nám podarilo vyhrať a to bol pre nás taký odrazový mostík pre postup zo skupiny. 

Ktorý súper v skupine bol najkvalitnejší, reps. s kým ste odohrali najťažší zápas?

Najťažšie zápasy boli proti Prešovu a obidva mali svoju kvalitu. Tesná prehra v Púchove nás mrzela, následná remíza po otočke v posledných sekundách bola taká čerešnička na torte v základnej časti. Tam mužstvo ukázalo veľký charakter a tento zápas nás odpichol do vyraďovačky.

Ako pomohol strelec Roland Černák Humennému na ceste do finále?

V bráne sa výborne darilo Tomášovi Drábovi. Aký mal prínos pre tím?

Tomáš zapadol do mužstva nielen kvalitatívne ale aj ľudsky a musím povedať, že hlavne play-off ho zastihlo v parádnej forme a bol základným kameňom našou defenzívnou jazdou play-off. S Martinom Klamárom vytvorili perfektnú dvojičku. 


Vráťme sa ešte k finále. Ako ste videli zápas?

Bratislava bola lepšia, loptu mala na kopačkách, ale to musíme uznať ako všetci naši súperi v play-off. My sme mali svoju defenzívnu taktiku a súper loptu a my postup a toho sme sa držali. Samozrejme, pomohlo nám aj šťastie, toľko blokov, zrazených lôpt vykopnutých z čiary. Niečo nad Vami musí stať a nad nami to niečo bolo a hlavne Tomáš Dráb  si zaslúži absolutórium.

Ako sa vám páčil finálový večer?

Organizácia top, zápas top, ľudia fantastickí. Taký počet asi čakal málokto, atmosféra, ktorú vytváral fanklub bola neskutočná a víťazstvo pred domácimi fanúšikmi bola najviac neskutočná emócia, krásne kultúrne a športove podujatie, zážitok pre každého. 


Humenné absolútne ovládlo Superligu. Získali ste titul s kategóriou U23 aj so seniormi. Čo je za týmto úspechom?

Tento úspech pripisujem tomu, že do mužstva sme nevyberali najlepších hráčov, ale hráčov, ktorí sa budú hodiť na našu hru a majú pokoru, charakter a taktické myslenie. Snažili sme urobiť partiu, čo si myslím, že sa nám podarilo a prišiel aj výsledok. Čiastočne nám pomohlo, že sme boli nováčik a neokukaní a podceňovaní. Celú sezónnu nás charakterizuje:  Kľud, ideme si len zahrať a uvidíme. Dnes vidíme medaile na krku a pohár v Humennom.

Ako si tím užil oslavy?

Oslavy prebehli tak ako sa patrí. Tu sme zmenili taktiku a z defenzívy sme prešli do ofenzívy a dali sme to ako správny východniari na xku.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov