|
Stanislav Chudík

Majstrom Humenné, bronz si vybojoval Prešov

SLO

V stredu večer sa odohrali záverečné zápasy Niké Superligy. V zápase o bronz sa stretla Trnava proti Prešovu. O majstra bojovali domáci Humenčania proti Bratislave. Na štadióne v Humennom sa zápasom prizeralo veľké množstvo fanúšikov.

Bronz putuje do Prešova

Zápas o bronz medzi Prešovom a Trnavou začali aktívnejší trnavskí hráči, ktorí aj išli do vedenia v siedmej minúte, keď sa po chybe v obrane Prešova presadil kanonier Bombicz, ktorý otvoril gólový účet zápasu. Po góle však prevzali iniciatívu v zápase prešovskí hráči. Prešov sériou troch gólov medzi 16. a 23. minútou otočil vývoj zápasu vo svoj prospech. Postupne sa presadili Erik Kapraľ, Matej Škrepták a Dávid Ivanecký. Po góle na 3:1 sa však podarilo Trnave znížiť, keď sa o gól na 2:3 z pohľadu Trnavy postaral Martin Antol. Na polčasovú prestávku tak šli za lepšieho stavu Prešovčania.


Aj druhý polčas začali lepšie Trnavčania z čoho pramenil aj vyrovnávajúci gól, o ktorý sa postaral v 32. minúte opäť Martin Antol. Vyrovnaný stav však dlho nevydržal, keď sa druhýkrát v zápase presadil Ivanecký a Prešov viedol 4:3. Po tomto góle začali Prešovčania ešte viac dominovať na ihrisku. O ďalšie dve minúty padol ďalší gól a znovu sa z neho tešili Prešovčania. Po skvelej individuálnej akcii sa presadil Juraj Kuhajdík. Už o minútu bolo 6:3, keď zvyšoval prešovské vedenie Sabolčík. Do konca zápasu padol ešte jeden gól a aj ten skončil v sieti Trnavy. Na konečných 7:3 uzavrel v 46. minúte zápasu o bronz Tomáš Mikluš. Po záverečnom hvizde zápasu sa tak radovali Prešovčania, pre ktorých víťazstvo znamenalo zisk bronzových medailí. 

Povedali po zápase

Hráč Trnavy Martin Antol: Dnes to bolo náročné. Cestovali sme do Humenného takmer sedem hodín s obmedzeným kádrom, keď sme povolali hráčov z U23. Prešov bol lepší a vyhral zaslúžene. Ja mu gratulujem. Sezóna sa nehodnotí pozitívne, prehrali sme v semifinále s Humenným, keď prehra prišla po roku a pól. Verím, že v ďalšej sezóne to bude lepšie. Určite sa pokúsime znovu zabojovať o titul. 

Hráč Prešova Juraj Kuhajdík: Síce sme vyhrali a získali bronz, ale určite to nepovažujem za úspech. Chceli sme konečne získať titul, ale zase nám to ušlo. V semifinále sme dostali gól v poslednej minúte a vypadli na penalty. Mysleli sme si, že budeme hrať s Trnavou, ale čakali sme, že to bude finálový zápas. Do budúcej sezóny bude dôležité možno doplniť káder. Verím, že ďalšia sezóna bude úspešnejšia. 

Titul získali Humenčania

Finálový zápas Niké Superligy medzi Bratislavou a Humenným sa hral pred skvelou kulisou na štadióne FK Humenné, kde domáci priaznivci pripravili svojim hráčom skvelú atmosféru. Zápas o titul začali aktívnejšie bratislavskí hráči. Obrana Humenného však stála na pevných nohách. Jednu z najväčších šancí Bratislavy mal Martin Jurkemik, ktorý však trafil iba žrď. Humenné hralo tak, ako počas celej sezóny, zodpovedne v obrane a nebezpečne z brejkov. Počas prvého polčasu ich mali viacero, obrana Bratislavy však odolávala. V závere polčasu mali Humenčania obrovskú šancu ísť do vedenia, ich príležitosť však ostala nevyužitá a tak šli tímy na polčasovú prestávku 0:0.


Povedali po finále:

Hráč Bratislavy Marek Blažej: My sme chceli hrať svoju hru a zápas sme chceli rozhodnúť v riadnom hracom čase. To sa nám žiaľ nepodarilo. Súper vykopával loptu viackrát z brány a loptu do sita sa nám nepodarilo dotlačiť. Gratulujem Humenné a my ideme smutní domov. Chcel by som vyzdvihnúť brankára Drába, ktorý predvádzal skvelé zákroky. Domov ideme s hlavou hore, nemáme sa za čo hanbiť. Dokázali sme toho veľa.

Brankár Humenného Tomáš Dráb: Dojmy sú fantastické. Ďakujem všetkým ľudom čo prišli, boli úžasní, hnali nás dopredu. My vieme, že nie sme najlepší, ale dali sme do toho srdce a dnes tu vládne eufória. 


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov