|
Stanislav Chudík

Rozhovory pred finálovými zápasmi

SLO

Už v stredu spoznáme nového majstra Niké Superligy za sezónu 2022/2023. Vo finále sa stretne Bratislava proti nováčikovi súťaže z Humenného. Ešte pred samotným finále sa odohrá aj zápas o bronz, kde sa proti sebe postavia Prešov a Trnava. Pred poslednými dvoma zápasmi sme sa rozprávali so zástupcami výberov.

Prešov čaká zápas o bronz. V semifinále ste vypadli s Bratislavou po penaltách. Ako ste videli zápas?

Čaká vás duel proti Trnave. Čo očakávate od zápasu ?

Opäť veľmi náročný zápas. Je koniec sezóny, hráči toho už majú dosť, hrajú veľký futbal, potom finálový blok v oblastnej lige malého futbalu a ešte zápas o tretie miesto v Niké Superlige.

Trnava má veľa kvalitných hráčov. Výber je zložený prevažne z dvoch tímov trnavskej ligy, takže hráči sa poznajú, hrávajú spolu, čo je veľká výhoda.

Ako veľké sklamanie vládlo v kabíne po semifinále ? Bude ťažké namotivovať hráčov na zápas o bronz ?

Samozrejme, sklamanie bolo veľké. Samotné nominovanie nie je ťažké, ale veľa hráčov už teraz dalo vedieť, že neprídu. Majú rôzne povinnosti ako škola, práca ale aj dovolenky.

Manažér Trnavy Stanislav Chudík: Keď chceme byť úspešní, musíme byť efektívni

V semifinále ste prehrali s Humenným. Ako ste videli zápas:

Zápas s Humenným bol pre nás veľmi nešťastný. Dostali sme zopár zbytočných gólov. Súper bol veľmi efektívny a potrestal každé naše zaváhanie. My sme mali naopak aj veľmi veľkú smolu, keď nás od gólu delili centimetre a taktiež sme veľakrát trafili konštrukciu brány. 

Čaká vás duel proti Prešovu. Čo od neho očakávate?

Prešov je veľmi kvalitný súper. Má vo svojom kádri množstvo skúsených hráčov a taktiež reprezentantov. Hrajú spolu veľmi dlhú dobu a tiež majú na súpiske šikovných mladíkov, ktorí vedia byť nebezpeční.

V čom je Prešov nebezpečný? 

Hrajú kvalitný a nátlakový malý futbal, kde sa veľa do hry zapája aj brankár Kapraľ. Budeme musieť eliminovať ich silné stránky. Očakávam, že budeme musieť hrať viac defenzívne, ako sme zvyknutí. Budeme musieť hrať veľmi koncentrovane a byť vpredu efektívni, keď budeme chcieť byť úspešní.

Ako veľké sklamanie vládlo v kabíne po vypadnutí?

Sklamanie bolo obrovské. Chceli sme obhájiť titul. Vedeli sme, že kvalita bola na našej strane, ale proste prišiel zápas, keď nám nevyšli veci, ktoré nám zvyčajne vychádzali. Prehrali sme po vyše roku a pól a zrovna v tak dôležitom zápase.


Manažér Bratislavy Thomas Issa: Spravíme všetko preto, aby sme boli úspešní

Vráťme sa ešte k semifinále. Postúpili ste cez silný Prešov po penaltách. Ako ste videli zápas ?

Určite to bol náročný zápas, pre nás možno aj najťažší v sezóne. Prvý polčas z našej strany bol veľmi dobrý. Okrem inkasovaného gólu sme podali takmer bezchybný výkon. Druhý polčas však patril už Prešovu. Spravili sme viacero defenzívnych chýb, ktoré súper využil. Našťastie nás to nezlomilo a podarilo sa nám zápas poslať do penált. Myslím, že remíza bola spravodlivá pre oboch. V penaltách, ako to už býva, je to lotéria a šťastena bola naklonená na našu stranu.

Vo finále vás čaká Humenné. Čo očakávate od zápasu ?

Podľa toho čo som zatiaľ mohol vidieť, tak od Humenného očakávam podobný štýl hry, akým sa prezentovala Nitra. V zápase teda neočakávam veľa gólov a skôr to bude ,,boj" v strede ihriska.

Čo by mohlo na súpera platiť ?

Na túto otázku nechcem veľmi odpovedať. Chceme sa sústrediť na seba a na náš výkon.

V čom je Humenné najnebezpečnejšie ?

Je to pre vás prvá účasť vo finále. Hrá sa v Humennom. Isto vás čaká búrlivé prostredie a dlhá cesta. Ako sa popasujete s týmito faktormi ?

Úprimne? Z rozhodnutia, že zápas sa odohrá v Humennom, sme vôbec neboli nadšení. Očakávali sme, že tým aká vzdialenosť je medzi oboma mestami, sa zápas odohrá spravodlivo na neutrálnej pôde v strede Slovenska. ,,Búrlivé prostredie" nám ani tak nevadí, ako cesta, ktorá nás čaká pred a po zápase. Hráči nie sú profesionáli a musia chodiť do práce. Našťastie, chlapcom sa podarilo vybaviť si voľná v práci a spravili všetko preto, aby mohli na zápas vycestovať. Spravíme všetko preto, aby sme tento zápas zvládli.

Manažér Humenného Peter Barnišin: Bratislava nepredá kožu lacno

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. BRA František Lády 4 Gólov
5. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
6. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
7. TRN Adam Bombicz 4 Gólov