|
Stanislav Chudík

Kto doplní semifinalistov?

SLO

Už v pondelok sa odohrajú zvyšné dva štvrťfinálové zápasy Niké Superligy. V prvom zápase dňa nastúpi Bratislava proti Nitre. V tom druhom nastúpi v domácom prostredí hrajúca Trnava proti Košiciam. Zápasy sa odohrajú v Trnave na štadióne Lokomotívy.

Derby medzi Bratislavou a Nitrou

Nitra v zápase číslo jedna v rámci pondelkového programu 4-finále Niké Superligy nastúpi proti Bratislave. Hráči spod Zobora postúpili do play-off z druhého miesta v skupine Stred. Skončili len o bod za víťazom skupiny z Martina. Nitra v základnej skupine zo šiestich zápasov zaknihovala štyri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru. Body stratili len s Martinom. Bratislavčania postúpili do 4-finále taktiež z druhej priečky po základnej časti zo skupiny Západ. Bratislavčania získali v základnej skupine 11 bodov za tri víťazstvá, dva remízy a jednu prehru. 

Bratislava a Nitra sa naposledy vo vzájomnom zápase stretli ešte v roku 2021. Vtedy to bolo v semifinálovom duely, ktorý lepšie zvládli hráči Nitry, keď zvíťazili 2:0. Aj tentokrát pôjde o dôležitý zápas play-off, kde si víťaz zabezpečí boj o medaily. V pondelkovom zápase sa dá očakávať vyrovnaný a dramatický duel. Bratislavčania budú určite dúfať, že sa presadí aktuálne najlepší strelec skupiny Západ Emil Haladej. Naopak Nitra sa určite bude snažiť napodobniť to, čo sa im podarilo v poslednom zápase základnej časti, keď si ich obrana udržala čisté konto. 4-finálový zápas Nitry s Bratislavou má výkop v pondelok o 19:15.

Odplatia Košice Trnave prehru z posledného semifinále?

V poslednom zápase 4-finále Niké Superligy nastúpi v domácom prostredí hrajúca Trnava proti Košiciam. Trnavčania prešli základnou časťou skupiny Západ suverénne, keď zaknihovali päť víťazstiev  a jednu remízu v poslednom zápase proti Bratislave. Trnavčania dokázali v šiestich zápasoch streliť až 30 gólov a inkasovali iba osemkrát. Košice obsadili po základnej časti skupiny Východ tretie miesto, keď získali deväť bodov za tri víťazstvá. Dvakrát zdolali Galaktik a raz sa radovali proti Humennému. Košice mali po základnej časti skóre 26:24. 

Trnava a Košice sa naposledy streli v semifinále minulej sezóny. Vtedy išla rýchlo Trnava do vedenia 3:0. Potom sa však prebrali aj Košice, ktoré ešte dokázali zdramatizovať zápas na 2:3. V závere si však už Trnava víťazstvo udržala. Aj tentokrát sa dá očakávať vyrovnaný zápas. Lepšiu formu má určite Trnava, ale play-off je akoby nová súťaž a šancu majú určite aj Košice, ktoré by radi odplatili prehru z minulého roka. Trnava to však v domácom prostredí nebude chcieť pripustiť. Ako to dopadne sa dozvieme už v pondelok. Zápas má výkop o 20:45.

Oba zajtrajšie zápasy Niké Superligy si fanúšikovia budú môcť pozrieť aj LIVE. Tak ako minulý týždeň zápasy odvysiela RTVS ŠPORT a taktiež si ich budete môcť pozrieť aj na Niké TV.

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
5. BRA František Lády 4 Gólov
6. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
7. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov